'De Smaak van Jol': Aromatiseren

donderdag 18 juli 2019

In 'De Smaak van Jol' ontrafelen we de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken.

Deze week 'aromatiseren'. Waarom aroma's zulke dominante smaakmakers zijn, ontdekken we in deze aflevering. Joël doet daarom een smaaktest met drie jeugdige experts. Maar ook reist hij naar het Verenigd Koninkrijk voor een bezoek aan 1 van de beste restaurant ter wereld; The Fat Duck. Hier brengen ze aromatiseren naar een heel nieuw level: natuurlijk om de gerechten lekkerder te maken, maar ook om diep nostalgische gevoelens op te roepen. Joël moet terug naar zijn kindertijd.


'De Smaak van Joël', vrijdag 19 juli om 21.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'American Pie' van Don McLean was zonder twijfel een van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrockgenre. Don McLean zelf vertelt over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

'Classic Albums', om 22.45 uur op Canvas.

Dossiers