Dartsseizoen weer van start bij RTL 7: meer Oranje dan ooit

donderdag 26 januari 2017

Na een spectaculaire afsluiting van vorig seizoen met een grandioze Michael van Gerwen, gaat het nieuwe dartsseizoen vanaf vrijdag 27 januari van start met The Masters. Nog geen week later, donderdag 2 februari, start de prestigieuze Premier League of Darts met dit jaar drie Nederlanders; Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld n Jelle Klaasen.

Beide toernooien en alle andere grote majors dit seizoen zijn uiteraard te volgen bij RTL 7.


Van vrijdag 27 tot en met 29 januari strijden de zestien beste spelers van de wereld tijdens The Masters om de felbegeerde titel in de Arena MK in Milton Keynes (Engeland). Michael van Gerwen won de vorige twee edities van dit toernooi en komt in de eerste ronde uit tegen Simon Whitlock. Raymond van Barneveld opent het toernooi met zijn wedstrijd tegen Dave Chisnall. Benito van de Pas krijgt het zwaar voor de kiezen. Hij speelt tegen Gary Anderson, een rematch van de kwartfinale van het afgelopen WK. Jelle Klaasen speelt tegen Mensur Suljovic.

Donderdag 2 februari maken de tien beste spelers van de wereld zich op voor de eerste speelronde in de Premier League. De wekelijkse competitie wordt geopend in de Metro Radio Arena in Newcastle. Michael van Gerwen kan meteen aan de bak met de thriller tegen Gary Anderson. De laatste keer dat deze twee titanen tegenover elkaar stonden was in de finale van het afgelopen WK. Toen kroonde Van Gerwen zich tot wereldkampioen. Raymond van Barneveld neemt het op tegen Adrian Lewis en Jelle Klaasen krijgt te maken met ‘Snakebite’ Peter Wright. In de zevende speelronde (donderdag 16 maart) doet het Premier League-circus weer Rotterdam aan en kunnen meer dan 10.000 dartsliefhebbers genieten van onder andere de wedstrijd tussen Michael van Gerwen en Phil Taylor. Meer info over de Premier League is hier te vinden.

'The Masters', vrijdag 27 tot en met zondag 29 januari bij RTL 7.
'Premier League of Darts', donderdag 2 februari vanaf 19.30 uur bij RTL 7.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers