BBC First warmt december op en brengt 'Call the Midwife Christmas Special'

maandag 12 november 2018

Ga lekker zitten en maak het gezellig en warm in de donkere decembermaand, want BBC First biedt deze maand geweldige drama's om je te vermaken.

In de 'Call the Midwife Christmas Special' keert Trixie terug naar Poplar, precies op tijd om in te vallen voor de zusters die zijn overgeplaatst. Ook moet er een nieuwe leider gekozen worden én maakt Miriam Margoyles Margolyes ('Harry Potter and the Chamber of Secrets' & 'Harry Potter and the Deathly Hallows', 'Miriam’s Big American Adventure') een gastoptreden als Sister Mildred.

In december kunnen de BBC First-kijkers ook het spannende einde van de Britse/Australische dramaserie 'The Cry' zien en bereikt 'Girlfriends', de serie over drie moderne vrouwen 'van een bepaalde leven', zijn slot.

Coming soon op BBC First - 'Call the Midwife Christmas Special'
December is een maand vol tradities, waaronder de jaarlijkse BBC Christmas-special van 'Call the Midwife'. De veelgeprezen actrice Miriam Margolyes ('Harry Potter and the Chamber of Secrets' & 'Harry Potter and the Deathly Hallows', 'Miriam’s Big American Adventure') schittert in de kerstspecial als Sister Mildred, een oprechte en onvermoeibare vroedvrouw. Ze arriveert onverwachts in Nonnatus House, haar handen vol met vier Chinese weeskinderen. Zij werden gevonden en opgenomen in het Verenigd Koninkrijk als onderdeel van het World Refugee Project, nadat ze waren gevlucht uit China. Met de voorbereidingen van Kerst in volle gang en de vroedvrouwen die bezig zijn met de zorg voor de aanstaande moeders van Poplar, veroorzaken deze onverwachte bezoekers zowel vreugde als chaos.

Nieuwe castleden zijn Fenella Woolgar ('Victoria & Abdul', 'Harlots' en 'War & Peace') die zuster Hilda speelt, Ella Bruccoleri ('Genius: Picasso', 'The Last Kingdom') speelt vroedvrouw Frances en Georgie Glen ('Waterloo Road', 'Damned') is Miss Higgins, de nieuwe receptioniste.

Trixie keert in de special terug naar Poplar, precies op tijd om in te vallen voor de zusters die zijn overgeplaatst. De moederoverste is ziek geworden en er moet een nieuwe geestelijke leider worden gekozen. Het wordt al snel duidelijk, tot grote schrik van zuster Julienne, dat zij de favoriete kandidaat is om het over te nemen.

'The Cry' gaat in première op BBC First op donderdag 15 november en loopt door tot 6 december
'The Cry' is niet voor de zwakken onder ons. Het is een vierdelige, aangrijpende serie, geschreven door Jacquelin Perske en een bewerking de gelijknamige roman van Helen Fitzgerald. In de serie schittert Jenna Coleman ('Doctor Who') als Joanna Lindsay, een docente wiens vier maanden oude baby Noah verdwijnt terwijl zij en haar man Alastair (Ewen Leslie, 'Rake') familie in Australië bezoeken. Het paar keert terug naar Schotland in de laatste opwindende aflevering.

'Press' start op BBC First op maandag 12 november 22.00 uur en loopt door tot 17 december
'Press' geeft de kijker inzicht in het hectische leven van verslaggevers van twee concurrerende tabloids. Zij worden geconfronteerd met zowel persoonlijke als professionele dilemma's die zich afspelen tegen de achtergrond van de moordende Britse media-industrie. De serie volgt journalisten die proberen naast hun persoonlijke leven een carrière op te bouwen en worstelen met zaken als integriteit en druk van de 24-uurs nieuwscyclus.

'Girlfriends' start op woensdag 14 november om 22.00 uur en loopt door tot 19 december
'Girlfriends' is een zesdelige serie geschreven door Kay Mellor. We volgen Linda (Phyllis Logan, 'The Good Karma Hospital'), Sue (Miranda Richardson, 'And Then There Were None') en Gail (Zoë Wannamaker, 'Mr Selfridge') terwijl ze worstelen met de veranderingen en verantwoordelijkheden die horen bij het leven van een moderne vrouw ‘van een bepaalde leeftijd’.

Na de dramatische en plotselinge dood van haar echtgenoot Micky (Steve Evets, 'Silent Witness') brengt Linda haar vriendschap met de jeugdvriendinnen Sue en Gail nieuw leven in. Elke vrouw heeft haar eigen problemen, van echtscheiding en leeftijdsdiscriminatie op het werk tot de zorg voor kleinkinderen en ouder wordende moeders.

Maar het grootste probleem van alles komt als er vragen worden gesteld over de dood van Micky en de vriendschap van de vriendinnen wordt getest.

'Midsomer Murders seizoen' 19 gaat in première op dinsdag 27 november om 21.05 uur en loopt door tot 27 december
'Midsomer Murders' kent al sinds de uitzending van de eerste aflevering een enorm succes. De dramaserie, die plaatsvindt in verschillende, typisch Engelse dorpjes, bevat luchtige en geestige maar ook donkere humor. In het 19e seizoen onderzoekt Tom Barnaby (John Nettles, 'Poldark') een moord tijdens de heropening van een spookachtig dorp, de dood op een buurtpatrouille en een Stradivarius-viool die vermist is.

Persbericht LEWIS/BBC First
http://www.bbcworldwide.com
BBCFirst

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers