'Anita wordt Opgenomen' in de vrouwengevangenis

zondag 21 oktober 2018
Foto: KRO-NCRV 2018

Maandag 22 oktober start het vierde seizoen van het programma 'Anita wordt Opgenomen'. In dit seizoen verblijft Anita een aantal maanden in de Penitentiaire Inrichting Nieuwersluis waar normaal gesproken de deuren voor buitenstaanders gesloten blijven.

Anita Witzier leeft in deze serie mee met de gedetineerden en medewerkers van de vrouwengevangenis en gaat het gesprek met hen aan.

In de eerste aflevering komt Anita de gevangenis binnen op de afdeling visitatie en wordt ze zelf ook uitgebreid gecontroleerd op drugs en andere smokkelwaar. Daarna maakt ze kennis met de gedetineerden in het huis van bewaring. Hier ontmoet ze gedetineerde Carola, die haar man heeft bedreigd met een broodmes omdat hij naar de hoeren was geweest, en Ingrid die wordt verdacht van de moord op haar schoonmoeder, maar volhoudt onschuldig te zijn. In het gevangenisgedeelte ontmoet Anita Feride. Zij zit een straf uit van 10 jaar, omdat ze door haar gewelddadige man werd gedwongen om iemand van het leven te beroven.

'Anita wordt Opgenomen', maandag 22 oktober 22.10 uur op NPO1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Frank wordt vrijgelaten in afwachting van zijn proces. De Welvaertjes denken eindelijk wat rust te vinden, maar dat is buiten Chantal gerekend. Zij heeft immers ontdekt dat de nieuwe commissaris Rene Vanderlinden goed bevriend is met de Franse crimineel Maurice Le Moko. Chantal wil dat Frank een bezoekje brengt aan diens massagesalon, om zo informatie in te zamelen. Steven neemt een belangrijke beslissing in zijn leven.

'Eigen Kweek', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers