Anaďs López, Bas Haan, Caspar Janssen en Matthijs van Nieuwkerk in 'Kunststof'

zondag 12 augustus 2018

Anaďs López is in de ban van een zangvogeltje: de Myna. Oorspronkelijk uit Java is de vogel al zijn leven lang op de vlucht en is nu een ongewenste vreemdeling in Singapore.

Lopez dook in de bijzondere geschiedenis van een kleine zangvogel die zich in de lawaaiige stad ontpopt tot gehate schreeuwlelijk. In haar multimediaproject The Migrant komen gevolgen van snelle stedelijke ontwikkeling en de positie van de ongewenste vreemdeling samen.
Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 14 augustus
Bas Haan, onderzoeksjournalist

'Nieuwsuur'-verslaggever Bas Haan won in juni de Brusseprijs, de jaarlijkse beloning voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek. Hij kreeg de prijs voor zijn boek 'De rekening voor Rutte' waarin hij minutieus het onderzoek naar de zogenoemde Teevendeal beschrijft. Voor 'Nieuwsuur' maakte hij daarover een aantal reportages waarin werd aangetoond hoe de nasleep van een deal met een crimineel onder de pet werd gehouden, met grote gevolgen.
Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 15 augustus
Caspar Janssen schrijver en journalist

Caspar Janssen loopt dit jaar door Nederland en beschrijft in wandeltempo de vierkante centimeter van onze natuur. Zo peilt hij voor De Volkskrant de stand van het land op het gebied van natuur, landschap en ecologie.

In 12 maanden legt hij 12 provincies af en ontdekt hoe prettig regen kan zijn en hoe deprimerend het is om in harde wind te lopen. Na de hitte en de droogte van de afgelopen maanden stelt hij vast dat er iets niet klopt.
Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 16 augustus
Matthijs van Nieuwkerk, presentator

Matthijs van Nieuwkerk heeft zomerreces en begint in september aan zijn veertiende seizoen van 'De Wereld Draait Door'. Als zomerbaantje nam hij de presentatie op zich van een nieuw boekenprogramma: 'Moby Dick' waarvan donderdag de tweede aflevering te zien is.
Hij spreekt steeds met 2 gasten over boeken die hen de ogen geopend hebben, hen een zet gaven of een dreun. Dat kunnen jeugdboeken zijn, romans, poëziebundels of stripboeken.
Presentatie: Petra Possel

'Kunststof', maandag 23 juli t/m donderdag 26 juli van 19.30 tot 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Tijdens de 39e uitreiking van The Brit Awards treden onder anderen George Ezra, Dua Lipa, Rag'n'Bone Man, Sam Smith en Jess Glynne op. Dua Lipa en Anne-Marie zijn beiden vier keer genomineerd. 'Shotgun'-zanger George Ezra drie keer. Wie kan zijn nominaties verzilveren?

'The Brit Awards', om 22.30 uur op Q2.

Dossiers