Alle 21 etappes Vuelta live bij Eurosport

vrijdag 24 augustus 2018

Net als onder meer Simon Yates, Peter Sagan, Nairo Quintana, Fabio Aru en de Nederlandse renners Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk en Bauke Mollema maakt de Eurosport-quipe zich op voor de derde en laatste grote wielerronde van dit kalenderjaar: La Vuelta Ciclista a Espaa.

De Nederlandse wielerliefhebbers kunnen er weer goed voor gaan zitten: Kelderman werd vorig jaar al een keer vierde in Spanje, Kruijswijk is de man in vorm en Mollema liet zich onlangs in de Classica San Sebastian nadrukkelijk van voren zien met een tweede plek…


Alle 21 etappes zijn vanaf zaterdag 25 augustus drie weken lang dagelijks live te volgen bij het Home of Cycling, via Eurosport 1 én uiteraard ook 'on the go' via de Eurosport Player. De uitzendingen van de live etappes op Eurosport 1 beginnen om 16.00 uur*, op de Eurosport Player kunnen de 'diehards' zelfs al een uur eerder terecht (vanaf 15.00 uur).

De 'Gran Salida' van de 73e editie van de Ronde van Spanje is zaterdag 25 augustus met een individuele tijdrit van 8 kilometer in Malaga. De finish is zondag 10 september in hoofdstad Madrid. Na 2000 en 2006 is het de derde keer dat de Vuelta in de Andalusische kuststad begint. Al in de tweede en vierde etappe heeft de Ronde van Spanje dit jaar aankomsten bergop, terwijl de race in totaal negen keer bergop finisht. Het wielerevenement dat voor het eerst plaatsvond in 1935, is in 1979 voor het laatst door een Nederlander gewonnen. Joop Zoetemelk was toen de sterkte in Spanje.

Kopman van de Eurosport-ploeg tijdens deze ronde is voormalig profwielrenner Karsten Kroon, die zelf zes keer aan de start verscheen van de Vuelta. Kroon zorgt tijdens de uitzendingen voor de analyses en de duiding. José Been is de commentator van dienst.

* Op de volgende dagen wijkt de begintijd af: 25 augustus (19.00 uur), 26 augustus (17.00 uur), 2 september (11.45 uur), 11 september (15.00 uur), 12 september (15.00 uur), 13 september (15.00 uur), 14 september (15.00 uur), 15 september (15.00 uur) en 16 september (17.00). De voorbeschouwing in Vuelta Extra begint altijd 15 minuten voor de race. De nabeschouwing is direct aansluitend.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers