'3Doc: De Wereld aan je Voeten' bij de VPRO

maandag 7 oktober 2019

De documentaire 'De Wereld aan je Voeten' speelt zich af op een cruciaal moment in ieders leven. Op je achttiende zwaai je je jeugd gedag; een nieuw leven tegemoet.

Michiel van Erp volgt aan aantal Utrechtse kinderen van 2010 tot en met 2018, het jaar dat ze 18 werden. Welke gebeurtenissen in hun leven maken hen tot de persoon die ze zijn geworden?


'3Doc: De Wereld aan je Voeten' toont de reflecties van zeven Utrechtse kinderen op de meest belangrijke momenten van hun jeugd. Hoe is het om op te groeien zonder vader, of juist dag in dag uit met hem te werken? Valt het leven op kamers mee of tegen? Voelt de liefde voor eeuwig of denk je nog vrij over relaties? En hoe zie je je toekomst als werkende?

Terugkijkend op levensbepalende gebeurtenissen maken de hoofdpersonen de balans op. '3Doc: De Wereld aan je Voeten' is een uniek document van herkenbare, maar ook enorm verschillende huiselijke situaties, met de stad Utrecht als gemeenschappelijke deler.

Regie: Michiel van Erp. Geproduceerd door De Familie Film & TV, in coproductie met VPRO. Tot stand gekomen met steun van NPO fonds, CoBO, RTV Utrecht en Fentener van Vlissingen Fonds.

'3Doc: De Wereld aan je Voeten', dinsdag 8 oktober om 20.25 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Joanna Lumley begint aan haar Zijderoute-avontuur in VenetiŽ, waar ze te weten komt hoe de reizen van de Venetiaanse held Marco Polo en de handelaars van de Zijderoute de groei van de stad hebben beÔnvloed. In AlbaniŽ wandelt ze langs de Via Egnatia, de weg die twee uithoeken van het Romeinse Rijk met elkaar verbond - Rome en Byzantium. Vervolgens gaat het richting Turkije, naar Istanbul, dat een cruciale rol speelde op de route door zijn ligging op het kruispunt van Europa en AziŽ. In CappadociŽ verbaast Joanna zich over de indrukwekkende rotsformaties die er voor een uniek landschap zorgen. Ten slotte neemt ze de nachttrein naar de hooglanden in het verre oosten van Turkije, in de buurt van de Georgische grens.

'Joanna Lumley's Silk Road', om 21.55 uur op Eťn.

Dossiers