'2Doc: Visages Villages' bij de VPRO

donderdag 20 juni 2019

Regisseur en fotograaf Agnès Varda is een markante figuur in de Franse cinema. Ooit was ze het boegbeeld van de nouvelle vague.

Samen met de fotograffitikunstenaar JR trekt ze in een bus door Frankrijk. Het unieke duo portretteert de mensen die ze onderweg ontmoeten, geleid door toeval, passie en intuïtie.
Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken. JR fotografeert ‘gewone’ mensen en Varda knoopt met iedereen gesprekjes aan. De foto’s worden opgeblazen tot reuzenformaat en op muren, gebouwen, loodsen en containers geplakt.


'Visages Villages' won op het filmfestival van Cannes in 2017 de L’Oeil d’Or voor beste documentaire en kreeg de publiekprijs op het filmfestival van Toronto. Agnès Varda was de eerste vrouwelijke regisseur die in 2017 een ere-Oscar ontving. Ze overleed op 29 maart 2019 op negentigjarige leeftijd.

'Visages Villages' is een film van Agnès Vara en JR, Frankrijk 2017.

'2Doc: Visages Villages', vrijdag 21 juni om 22.55 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Het mooie leventje van de succesvolle reclamevrouw Sarah krijgt een onverwachte deuk wanneer Alex, de man van haar leven, haar na tien jaar opbiecht geen kinderen te willen. Sarah wijst hem de deur en overtuigt een oude vriend - de eeuwige vrijgezel Bart - om haar zwanger te maken in ruil voor een som geld. Ze spreken af om elkaar daarna nooit meer te zien.

'Plan Bart', om 22.35 uur op VTM.

Dossiers