'2Doc: Visages Villages' bij de VPRO

donderdag 20 juni 2019

Regisseur en fotograaf Agnès Varda is een markante figuur in de Franse cinema. Ooit was ze het boegbeeld van de nouvelle vague.

Samen met de fotograffitikunstenaar JR trekt ze in een bus door Frankrijk. Het unieke duo portretteert de mensen die ze onderweg ontmoeten, geleid door toeval, passie en intuïtie.
Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken. JR fotografeert ‘gewone’ mensen en Varda knoopt met iedereen gesprekjes aan. De foto’s worden opgeblazen tot reuzenformaat en op muren, gebouwen, loodsen en containers geplakt.


'Visages Villages' won op het filmfestival van Cannes in 2017 de L’Oeil d’Or voor beste documentaire en kreeg de publiekprijs op het filmfestival van Toronto. Agnès Varda was de eerste vrouwelijke regisseur die in 2017 een ere-Oscar ontving. Ze overleed op 29 maart 2019 op negentigjarige leeftijd.

'Visages Villages' is een film van Agnès Vara en JR, Frankrijk 2017.

'2Doc: Visages Villages', vrijdag 21 juni om 22.55 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Een Frisse Start met vtwonen' (foto: Vitaya - © DPG Media 2019)

Nick en Stig zijn al elf jaar samen en klaar voor een volgend hoofdstuk in hun leven. Het koppel heeft jarenlang in het buitenland gewoond en heeft nu besloten om zich te settelen in België. Sieg helpt mee met de verhuis naar hun nieuwbouw, terwijl Ozanne en Guillemine er een warme thuis van maken.

'Een Frisse Start met vtwonen', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers