'2Doc IDFA Primeur': O Amor ╔ ┌nico

dinsdag 20 november 2018

In een klein, afgelegen Braziliaans bergdorp woont Dona Alva: 'De Macho Vrouw'. Ze is 80 jaar, single en op zoek naar de ware liefde. 'O Amor ╔ ┌nico' beleeft zijn wereldpremiŔre tijdens IDFA en wordt tijdens het festival dat van 14 t/m 25 november wordt gehouden uitgezonden op NPO 2.

In een klein, afgelegen Braziliaans bergdorp, omringd door sensuele, groene bergen, woont de 80-jarige Dona Alva: ‘De Macho Vrouw’. Na het overlijden van haar man, met wie ze sinds haar veertiende een liefdeloos huwelijk heeft gehad, verhuist ze naar een nieuw huis middenin het dorp. Daar, tussen de plaatselijke bar en de dorpskerk, moet Alva haar leven opnieuw uitvinden.

Ze begint dapper en koppig een zoektocht naar de liefde en heeft, ondanks protest van haar zonen, al snel een oogje op de 40-jaar jongere klusjesman. Zal Alva nu eindelijk haar ware liefde vinden? 'O Amor É Único' is een levendige en liefdevolle documentaire over een sterke vrouw op leeftijd die besluit haar eigen hart te volgen.

Regie: Marina Meijer, in coproductie met VPRO.

'2Doc IDFA Primeur: O Amor É Único', woensdag 21 november om 23.00 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Weekenden' - groepsfoto (foto: Canvas - ę VRT/De chinezen 2018)

Lut staat al 41 jaar in het onderwijs en dit schooljaar gaat ze tegen haar zin met pensioen. Kris werd vorig jaar weduwnaar. Hij staat nu alleen in voor de opvoeding van zijn twee tienerkinderen. Omar vluchtte weg uit SyriŰ en hij wil in BelgiŰ een diploma hoger onderwijs behalen. Jay, een 20-jarige Brusselse ket, wil in 2018 doorbreken met z'n muziekcarriŔre. En Jo lijdt aan jong-parkinson, hij wil zijn ziekte onder controle krijgen met een operatie.

'De Weekenden', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers