'2Doc IDFA Primeur': O Amor ╔ ┌nico

dinsdag 20 november 2018

In een klein, afgelegen Braziliaans bergdorp woont Dona Alva: 'De Macho Vrouw'. Ze is 80 jaar, single en op zoek naar de ware liefde. 'O Amor ╔ ┌nico' beleeft zijn wereldpremiŔre tijdens IDFA en wordt tijdens het festival dat van 14 t/m 25 november wordt gehouden uitgezonden op NPO 2.

In een klein, afgelegen Braziliaans bergdorp, omringd door sensuele, groene bergen, woont de 80-jarige Dona Alva: ‘De Macho Vrouw’. Na het overlijden van haar man, met wie ze sinds haar veertiende een liefdeloos huwelijk heeft gehad, verhuist ze naar een nieuw huis middenin het dorp. Daar, tussen de plaatselijke bar en de dorpskerk, moet Alva haar leven opnieuw uitvinden.

Ze begint dapper en koppig een zoektocht naar de liefde en heeft, ondanks protest van haar zonen, al snel een oogje op de 40-jaar jongere klusjesman. Zal Alva nu eindelijk haar ware liefde vinden? 'O Amor É Único' is een levendige en liefdevolle documentaire over een sterke vrouw op leeftijd die besluit haar eigen hart te volgen.

Regie: Marina Meijer, in coproductie met VPRO.

'2Doc IDFA Primeur: O Amor É Único', woensdag 21 november om 23.00 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stef Wauters - VTM NIEUWS (foto: VTM - ę MEDIALAAN 2018)

Stef Wauters presenteert een marathonuitzending naar aanleiding van de verkiezingen. Hij schakelt rechtstreeks over naar journalisten die over het hele land kopstukken van de diverse partijen volgen en de eerste reacties sprokkelen. Elke Pattyn staat klaar in de studio in Vilvoorde om als eerste alle uitslagen te brengen. Die bespreekt ze met de Raad van Wijzen van VTM NIEUWS. Aan het Vlaams parlement ontvangt Dany Verstraeten de hele dag door opmerkelijke politici, maar vooral ook andere mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de loop van de campagne. Reporters staan bovendien klaar aan partijhoofdkwartieren of op de plekken waar de partijen verzamelen om met hun militanten de overwinning te vieren, of het verlies door te spoelen.

'De Stem van Vlaanderen', vanaf 8.00 uur de hele dag door op VTM.

Dossiers