Ton en Ricky met grootse plannen naar BraziliŽ in 'Ik Vertrek'

woensdag 23 september 2009

Al twaalf jaar zijn Ton (51) en Ricky (38) van Beek de trotse eigenaren van een zeer exclusief restaurant in Sittard. Met Ricky als strenge ladychef en Ton als joviaal zingende gastheer vormen zij een gouden duo. Voor Ton en Ricky is echter geen berg te hoog en dat is ook de reden dat zij hun geliefde plek achter zich laten en in BraziliŽ een nieuwe uitdaging aangaan.

Samen met goede vriend Rob (49) en diens 30 jaar jongere ťn hoogzwangere vriendin Patricia zullen zij daar pal aan het strand een superdeluxe resort met tien villa's, een zwembad en restaurant bouwen. De grond is al gekocht, het ontwerp is in 3D uitgevoerd en de eerste investeerders zijn gevonden.


Eenmaal aangekomen in de nieuwe woonplaats Lagoinha blijkt echter dat de Braziliaanse autoriteiten niet zo gecharmeerd zijn van de grootse plannen van de Hollanders. Sterker nog, er wordt een bouwstop afgekondigd nog voordat de bouw goed en wel begonnen is. En dan ervaren Ton en Ricky aan den lijve hoe ondoorgrondelijk de werkwijze van de Braziliaanse overheid eigenlijk is en hoe machteloos je positie als buitenlander hierin is. Na een jaar wachten, praten en actievoeren zit er nog steeds geen schot in de zaak. Het spaarpotje is op, evenals het geduld van de investeerders. Tijd voor plan B.

In 'Ik Vertrek' worden Nederlanders gevolgd die hun geluk in het buitenland gaan beproeven. Om uiteenlopende redenen vertrekken steeds meer mensen uit Nederland. De zon, vrijheid, mentaliteit of ouderwets ondernemersschap spelen een rol in de verstrekkende beslissing om je voorgoed in het buitenland te vestigen en hier huis en haard achter te laten. Waar gaan ze naar toe? Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming. Van alle voorspoed en tegenslag is de kijker direct getuige gedurende de eerste spannende maanden in het nieuwe thuisland.

'Ik Vertrek', donderdag 24 september 2009 om 21.30 uur op Nederland 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers