Zware brand in kraakpand bij 'Helden van Hier: Door het Vuur'

dinsdag 28 november 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

Verschillende brandweerwagens rukken uit voor een zware brand in een verlaten gebouw in het centrum van Gent. Het is niet de eerste brand op die locatie, maar deze keer staat het gebouw in lichterlaaie.

De vlammen slaan uit het dak, dus moeten de brandweermannen snel handelen. Er is echter één groot probleem, zo legt kapitein Joeri uit: 'Het betreft een kraakpand en dus hebben we geen zicht op het aantal bewoners.' Terwijl de brand langs alle kanten wordt bestreden, gaan er ploegen op zoek naar mogelijke slachtoffers in het pand.


Bij een brand in een manege worden veertig paarden bedreigd. De brandweermannen zetten dan ook alles in het werk om de brand te stoppen en de paarden te redden. Sergeant Gunther kent de oorzaak van de brand: strobalen die spontaan vuur vatten …

En de paarden zijn niet de enige dieren die deze week gered worden. Een kat is in een schouw gekropen en geraakt er niet meer uit en een puppy zit met zijn hoofdje vast in een tuinpoort. De brandweermannen zetten alles in het werk om de arme dieren te redden.

Ook de ambulanciers hebben weer hun handen vol. Ze rijden van de ene interventie naar de andere: een man wiens heup gebroken is, een oude vrouw die weigert mee te gaan naar het ziekenhuis, een man met een grote wonde, … Een ambulancier moet werkelijk van alle markten thuis zijn. 'Als je lang meedraait, denk je dat je alles gezien hebt. Maar je komt elke dag voor verrassingen te staan', aldus Kenneth.

Soms zijn er ook leuke interventies. Ambulanciers Dieter en Kenneth haasten zich naar een jonge vrouw die van haar fiets is gevallen en daarbij een hoofdwonde heeft opgelopen. Ze heeft last van hoofdpijn en is draaierig, maar verliest haar goed humeur niet. Dieter weet het wel te appreciëren: 'Tussen al de miserie door hebben we soms interventies waar er gelachen kan worden. En als het dan ook nog eens mooi meisje betreft, is dat leuk meegenomen.'

'Helden van Hier: Door het Vuur', woensdag 29 november om 21.10 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers