'Z-Innovation': Leuvense regio is verborgen parel vol innovatieve dynamiek

dinsdag 3 oktober 2017

De Leuvense regio vormt een uniek ecosysteem op het kruispunt van technologie, creativiteit en gezondheidszorg. Ze huisvest niet alleen de universiteit en het grootste ziekenhuis van het land maar ook tal van innovatieve bedrijven met een internationale reputatie, veelbelovende starters en een bloeiende creatieve sector.

'De aanwezigheid van al deze troeven maakt ons de ideale biotoop voor kruisbestuivingen tussen gezondheidszorg, technologie en creatievelingen', vertelt Johan Merlevede, directeur van het samenwerkingsplatform Leuven MindGate dat de regio nationaal en internationaal op de kaart wil zetten als bedrijvige broedplaats voor ondernemers, investeerders en divers talent.


Tien weken lang brengt KanaalZ die dynamiek in beeld in een nieuwe reeks 'Z-Innovation'. We portretteren tien bedrijven en instellingen die innovatieve voortrekkers zijn of mee vorm geven aan het ecosysteem. We geven ook het woord aan experts en ervaringsdeskundigen die het potentieel van de Leuvense regio schetsen.

Deze nieuwe reeks 'Z-Innovation', vanaf 4 oktober elke woensdagavond op KanaalZ, in samenwerking met Leuven MindGate en de Stad Leuven.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers