Wout van Aert uit de modder bij VTM

woensdag 29 mei 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

Wout van Aert is de revelatie van het wielervoorjaar op de weg. De Kempenaar begon na een winter vol sportieve pech en sponsorperikelen aan een nieuw hoofdstuk bij het Team Jumbo-Visma.

VTM NIEUWS brengt op donderdag 30 mei bij VTM de reportage 'Wout! Uit de Modder', die een unieke inkijk in zijn leven geeft: van zijn vakantieadres in Girona tot tactiekbespreking in de ploegbus. Van Aert werd maandenlang gevolgd: waar de sportjournalisten stopten, bleven de camera’s hier draaien.


Van Aert bewees al dat hij een virtuoos is in het veld. Maar de onttroonde wereldkampioen veldrijden verbrak toch zijn contract met zijn vorige werkgever en koos ervoor om op de weg te gaan koersen bij Team Jumbo-Visma. Bij de Nederlandse ploeg wist niemand waar van Aert na alle tegenslagen werkelijk toe in staat was. Maar de Belg reeg vanaf moment één de ereplaatsen aan elkaar en groeide in geen tijd uit tot de absolute kopman in de belangrijkste voorjaarsklassiekers.

Jumbo-Visma gaf de kans om Wouts transformatie van binnenuit mee te maken. Het resultaat is een blik achter de schermen van zijn eerste momenten bij zijn nieuwe team tot aan het moment dat hij zich totaal kapot en in tranen op het gras van de Vélodrome laat vallen en zijn voorjaar afsluit op Parijs-Roubaix. Daar werd hij dé pechvogel van de Helleklassieker genoemd.

'Ik zal geen supporters verloren hebben door zo te blijven vechten, dat zit nu eenmaal in mij. Tegen zoveel pech valt er weinig te beginnen maar ik vind het altijd het mooiste om alles te geven als coureur. Misschien is bij alles wel de conclusie dat ik terugkom naar Parijs-Roubaix om te winnen. Ik denk dat de toekomst mij wel toelacht en ik kom zeker terug voor meer', aldus Wout van Aert.

'Wout! Uit de Modder', donderdag 30 mei om 21.45 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

De patiënt van Addison en Pete komt in een driehoeksverhouding terecht met haar zus en schoonbroer. Ondertussen proberen Cooper en Sam een gezin ervan te overtuigen dat de gezondheid van hun zoon belangrijker is dan zijn succesvolle sportcarrière.

'Private Practice', om 23.45 uur op VTM.

Dossiers