Willy krijgt de kick van zijn leven op de Eyjafjallajökull

woensdag 13 februari 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

Op donderdag 14 februari ruilen de 80-jarigen hun luchtige zomerkledij in voor dikke winteroutfits. 'De Wereld Rond met 80-jarigen' – vorige week goed voor 806.000 kijkers (live+5) – houdt halt in IJsland.

Het temperatuurverschil van zo’n 25° C vergt vooral van zonneklopper Vital een grote aanpassing. 'IJsland lijkt een beetje op België: veel zon heb ik niet gezien. Ik zie graag sneeuw, maar van achter een venster', klinkt het. Willy krijgt het in IJsland heel wat warmer. Als neef van motorcrosser Eric Geboers zit de passie voor snelheid hem in het bloed. Hij wordt door Sieg verrast met een avontuurlijke uitstap naar de bekendste vulkaan van IJsland: de Eyjafjallajökull.

Ook de rest van de groep lijkt de kou snel te vergeten. Op één van de vele IJslandse gletsjers worden de 80-jarigen terug naar hun kindertijd gekatapulteerd. Met een bang hartje of niet: allemaal sleeën ze met een grote glimlach van de hoge afdalingen. Tijdens een boottocht spot de groep voor het eerst in hun leven puffins – typisch IJslandse vogels – en leren ze kabeljauwvissen. De indrukwekkende Strokkur-geiser zorgt voor onvergetelijke natuurtaferelen. Eens in het hotel worden de pas gesmede vriendschappen een tikkeltje op de proef gesteld. Want voor het eerst in jaren een kamer delen met iemand anders blijkt niet zo bevorderlijk voor de nachtrust…

Dat de reis naar IJsland speciaal voor Willy werd uitgekozen, is voor de 80-jarigen geen verrassing. Terwijl de rest van de groep de nationale sport van IJsland leert kennen, mag hij samen met Sieg een absolute kick beleven: met een sneeuwscooter over het witte landschap van de Eyjafjallajökull racen. Sieg heeft bovendien nog een extra surprise voor Willy gepland…

'De Wereld Rond met 80-jarigen', donderdag 14 februari om 20.35 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Yasmine in 'Zo is er maar Eén' (foto: © Eén/VRT)

Yasmine, geboren als Hilde Rens, was zangeres, tv- en radiopresentatrice, holebi-icoon, echtgenote en mama. Maar wie was ze echt? En wat heeft ertoe geleid dat ze op haar 37e uit het leven stapte? Haar mama Anita Claes, haar beste vrienden en collega's schetsen haar zoals ze echt was: perfectionistisch maar ook lui, luidruchtig maar ook onzeker, vrolijk maar ook heel donker, genereus maar ook veeleisend, graag oud geworden maar helaas veel te jong gestorven.

'Dit Was Yasmine', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers