'Wetsdokters': een huis vol bloed en een lijk in de koffer

dinsdag 16 april 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

In aflevering 3 van 'Wetsdokters' buigen de meest ervaren én de jongste wetsdokter zich elk over een verdacht overlijden: prof. dr. Wim Van de Voorde en dr. Diona D'hondt.

De reportagereeks van VTM NIEUWS kon de voorbije weken al rekenen op gemiddeld 571.000 kijkers en 27,6% (VVA 18-54).

Een jonge vader verdwijnt. Een beetje later wordt een auto gevonden in het water, met een lijk in de koffer. Gaat het om de vermiste man? En hoe is die persoon om het leven gekomen? Is er iemand anders bij betrokken? Vragen waarop wetsdokter Van de Voorde een antwoord moet proberen geven.

Prof. dr. Wim Van de Voorde: 'Autopsie is het ultieme middel om de waarheid te achterhalen. We moeten alle mogelijke vaststellingen doen om de doodsoorzaak en de aard van een overlijden te kunnen bepalen.'

Een lijk in water ontbindt sneller, dus is er geen tijd te verliezen voor de wetsdokter. Toch neemt hij eerst grondig de tijd om de wagen te onderzoeken. Alle sporen worden heel nauwkeurig onderzocht, want prof. dr. Van de Voorde moet een stem geven aan het overleden slachtoffer. Zijn onderzoek kan de nabestaanden misschien helpen in het verwerken van hun verlies.

Wim Van de Voorde werkt al 24 jaar als wetsdokter maar komt nog steeds tot verrassende bevindingen: 'Een jong kind sterft opeens. Politie gaat uit van moord en pakt de ouders op voor ondervraging. Na autopsie blijkt dat er een bloeding in het hartzakje ontstaan is door een aangeboren afwijking bij het kind. Het moordonderzoek wordt - gelukkig - na die bevindingen geheroriënteerd.'

Ook wetsdokter Diona D’Hondt weet dat elke dag een verrassende wending kan nemen. Ze komt op de meest uiteenlopende en vaak lugubere plaatsen terecht.

Op een dag wordt ze opgeroepen tijdens een etentje met vrienden. Het is na middernacht wanneer ze ter plaatse komt om het verdacht overlijden van een man te onderzoeken. De man heeft meerdere messteken in zijn lichaam. Het huis waarin hij aangetroffen wordt, hangt volledig onder het bloed.

Dokter Diona D’Hondt: 'Meestal tref je op één plek bloed aan, maar nu was het echt verspreid van in de woonkamer tot in de keuken en naar de achtertuin toe. Dat kom je niet zo vaak tegen. Voor mij was het de eerste keer dat ik zo’n uitgebreid bloedspoor aantrof.'

Verrassende bevindingen bij verdachte overlijdens in 'Wetsdokters', woensdag 17 april om 21.45 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Blind Gekocht' (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In Gentbrugge zijn de werken volop aan de gang. Binnenkort kunnen Nisse en Mathilde verhuizen. En dan stuit Bart op een lastminuteprobleem. Het vijfde koppel, Vicky en Tom, woont al in Mechelen met de kleine Nobel en wil met het oog op verdere gezinsuitbreiding graag een groter huis, eveneens in Mechelen. Ook het laatste koppel stelt zich voor: Klaas en Heleen. Na talloze omzwervingen hebben ze zich eindelijk gesetteld in Antwerpen. Ze willen graag de volgende stap in hun leven zetten en een huis kopen.

'Blind Gekocht', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers