Wereldreizigster Mariette met Sieg De Doncker in 'Open Keuken'
De paasvakantie is begonnen en dan schuiven we onze voetjes al eens graag onder tafel. Sandra tovert haar 'Open Keuken' vanaf maandag 8 april om tot een brasserie. En daarvoor heb je natuurlijk ook gasten nodig.
Sandra heeft een echte levensgenieter én keukenprinses uitgenodigd om samen met haar in de potten te roeren: niemand minder dan de babbelgrage Mariette uit 'De Wereld Rond met 80-jarigen'. Ook Sieg De Doncker, die samen met Mariette op reis ging, brengt een blitzbezoek.
Een dagsoep met brood, dé basis van elk brasserie-menu, schotelen de dames op maandag 8 april voor. Een kolfje naar de hand van Mariette, die elke dag verse soep maakt met groenten uit haar moestuin. Sandra verrast Mariette met een overheerlijke cappuccino van erwten en munt en een bijpassend boekweitbroodje met tomatenvulling.
Op dinsdag 9 april nemen de dames een klassieke kinderkaart onder handen: een croque monsieur wordt omgetoverd tot een knapperige polentacroque met tomatentapenade en een pasta carbonara krijgt een update met groenteballetjes en rozijnen.
Woensdag 10 april wordt gestart met een verwenmomentje. Sandra verrast Mariette met haar versie van een dame blanche, cashewparfait met chocoladesaus. 'Laat maar komen', roept Mariette. Nadien volgt er een mosselsalade met frisse kokosdressing.
Op donderdag 11 april wanen de dames zich op vakantie aan zee en maken ze een hotelontbijtje met donuts, aardbeien en roomkaas. De klassieker aan de zee? Tomaat-garnaal. Maar ook daaraan geeft Sandra een draai met paprika-garnaal en curry-couscous.
Een gezellige drukte op vrijdag 12 april in de keuken van Sandra, want ook Sieg De Doncker komt langs. Dat vraagt om een verwenkoffie. Daarbij serveren ze notenpralines. Geen menukaart zonder steak-friet! Het trio sluit de brasserieweek af met steak met tomatensaus en krielpatatfrietjes.
'Open Keuken met Sandra Bekkari', van maandag tot vrijdag om 18.00 uur bij VTM.