'Telefacts Zomer' over de dood van Michael Jackson

maandag 24 juni 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

Op dinsdag 25 juni is MichaŽl Jackson dag op dag 10 jaar overleden. 'Telefacts' Zomer bezorgt die avond een unieke kijk in het onderzoek naar de dood van de fel besproken zanger.

Tien jaar na het overlijden van de popster vertellen de drie hoofddetectives die het onderzoek leidden, voor het eerst hun verhaal. Exclusief bewijsmateriaal en buitengewone, nieuwe details schetsen wat er tien jaar geleden gebeurde in de huurwoning op Carolwood Drive in Los Angeles en tonen de betrokkenheid van zijn lijfarts Conrad Murray aan.


'Telefacts Zomer' toont het verhoor van Conrad Murray en verschillend bewijsmateriaal uit het gerechtelijk dossier. Foto’s van Jacksons woning op de dag van zijn overlijden en de autopsie tonen aan  dat Propofol, een medicijn dat normaal gezien gebruikt wordt voor anesthesie, verantwoordelijk is voor de dood van Jackson. Het is Conrad Murray die hem het medicijn gaf, op een ongecontroleerde, en medisch onverantwoorde manier. Hoe ethisch ging de arts te werk? Waarom gaf hij Michael Jackson Propofol? En hoe bewust was hij zich van de gevaren van het medicijn?

Het werk van de rechercheurs onthult de bizarre relatie tussen de ster en zijn dokter door een diepgravend onderzoek in het privéleven van Murray. 'Telefacts Zomer' toont hoe de onderzoekers hun bewijzen voorlegden bij de rechter en hoe en waarvoor Murray uiteindelijk veroordeeld werd.

'Telefacts Zomer', dinsdag 25 juni om 21.45 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Nadat ze haar job is kwijtgeraakt, neemt de alleenstaande moeder Nicky een baantje aan bij een warenhuis om wat geld bij te verdienen. Door de tussenkomst van een mysterieuze vreemdeling moet ze plots voor kerstman gaan spelen. Ze heeft aanvankelijk veel schrik om te worden ontmaskerd, maar al snel blijkt de rol van goedheilig man haar wonderwel te liggen.

'Christmas at Cartwright's', film uit 2014 met oa. Alicia Witt en Gabriel Hogan, om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers