'Telefacts Zomer': de jongen zonder benen die Formule 1-piloot wil worden

maandag 12 augustus 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

Op zeventienjarige leeftijd verliest Billy Monger zijn beide onderbenen bij een verschrikkelijke crash tijdens een wedstrijd in de raceklasse Formule 4. In plaats van de moed te verliezen, pakt de Britse tiener de draad meteen weer op.

'Ik droom ervan om ooit Formule 1-piloot te zijn, maar dat is geen enkele gehandicapte coureur op dit niveau gelukt', zegt Billy Monger.


Het is het begin van een zwaar gevecht. Zijn bolide moet aangepast worden, maar zijn talent en stuurvaardigheid is hij niet kwijt. Nog geen elf maanden later wordt hij derde in zijn eerste Formule 3-race. Billy wordt een inspiratie voor veel mensen. Zijn ijzersterke mentaliteit en eeuwig positivisme spreken tot de verbeelding van velen. 'Mijn leven is toen niet gestopt, alleen veranderd'. Hij groeit uit tot een nationale Britse held en ook zijn chirurgen zijn onder de indruk van de weg die hij op korte tijd aflegt: 'Vanaf het eerste moment begon hij grapjes te maken. Hij maakte het zo gemakkelijk voor de hulpverleners. Ik zag hem alleen maar lachen. Dat is onvoorstelbaar, maar het is echt waar', zegt chirurg Tom Rowlands.

'Telefacts Zomer', dinsdag 13 augustus om 22.45 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers