Snert, tulpen en André Hazes voor Tine Embrechts en Lieven Scheire in 'Holland-België'

dinsdag 8 januari 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

Wij zeggen 'zeker en vast', zij 'vast en zeker'. Wij zeggen 'amai', zij 'asjemenou'. Wij zeggen 'pif, poef, paf', zij 'pif, paf, poef'.

De kleinste en grootste verschillen tussen Belgen en Nederlanders komen sinds vorige week aan bod in 'Holland-België', de nieuwe comedyquiz die stevig van start ging met 758.000 kijkers en 40,3% marktaandeel (VVA 18-54, live +5). Op woensdag 9 januari vechten Lieven Scheire en Tine Embrechts de derby der Lage Landen uit.

Vooral bij Tine roept Nederland zoete herinneringen op. 'Mijn eerste reis zonder ouders was naar Cadzand', vertelt ze. 'Daar heb ik ook mijn eerste kus gekregen, van een Hollander. En ik ben meteen voor een über-Hollander gegaan, want hij heette Joep.' Tine en Lieven nemen het samen met hun teamcaptain Louis Talpe op tegen de Nederlandse presentatrice Britt Dekker en cabaretier/acteur Jeroen Van Koningsbrugge.

Wat weten Vlamingen af van de Nederlandse gewoontes? Welke uitdrukkingen verschillen in beide landen? En welke producten klinken bij onze Noorderburen totaal anders? Tine en Lieven testen ook hun kennis over de Hollandse tulpen, proeven 'snert' en proberen de monsterhit Leef van André Hazes Jr. verder aan te vullen. En wat is een 'vrijmibo' precies? Hun Nederlandse tegenstanders hebben het raden naar waarom Koen Crucke zo populair is in Vlaanderen, proberen het Brugse accent van Dominique Persoone te vertalen en halen hun neus op voor gefrituurde spruiten… Maar welk team weet het meest af van het andere land?

'Holland-België', woensdag 9 januari om 21.15 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' (foto: Canvas - © VRT/Deklat Binnen 2019)

Exact 50 jaar geleden won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk. Om dat te vieren, wijdt 'De Kleedkamer' twee afleveringen aan La Grande Boucle. Ruben trekt naar wielerbaan La Cipale, in het bos van Vincennes. Met José De Cauwer, Johan Bruyneel, Dirk Demol en Rudy Pevenage buigt Ruben zich over de vraag wat het betekent om de Ronde van Frankrijk te winnen als ploegleider en hoe ver men moet gaan om die overwinning in de wacht te slepen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers