Slow Foxtrot en Paso Doble in 'Sterren op de Dansvloer'

donderdag 15 april 2010

Afgelopen vrijdag 9 april hadden de 'Sterren op de Dansvloer' de opdracht om een vrolijke quickstep of een sensuele rumba te brengen. De kijkers waren met gemiddeld 791.013 en op het piekmoment met 947.298 - op de afspraak, goed voor een marktaandeel van 28,9 % (VVA 18-54).

De professionele juryleden waren opnieuw zeer te spreken over de performance van gezondheidscoach Sonja Kimpen, die samen met Arman een sensuele rumba bracht. Ook de rumba van acteur Kevin Janssens en Martine werd zeer gesmaakt. Beide dansparen werden beloond met 28 punten en belandden bovenaan het klassement van de jury. Ook schepen Wouter van Bellingen moest het betere heupwerk brengen, maar hij kon de professionals en de stemmende kijkers niet overtuigen en moest bijgevolg een punt zetten achter 'Sterren op de Dansvloer'.


In de 4de liveshow van 'Sterren op de Dansvloer' moeten Louise Talpe, Jelle van Dael, Sonja Kimpen en Kevin Janssens samen met hun professionele danspartner de slow foxtrot dansen. Voor deze ballroom is een goed evenwichtsgevoel nodig en een voortdurende beheersing van de trippelende passen in combinatie met de vloeiende rijzende en dalende bewegingen. Je kan gerust stellen dat elegantie het codewoord is bij de slow foxtrot.

Jelle van Dael en haar danspartner Pascal konden vorige week de professionele jury niet overtuigen met hun rumba. Anouchka vond de jonge zangeres te braaf op de dansvloer en Rony stoorde zich aan het feit dat ze haar heupen stokstijf hield. En dat vertaalde zich in de punten. Het duo wil dit geen tweede keer meemaken, maar ligt de slow foxtrot Jelle beter? En past deze dans bij het temperament van Louis, Sonja en Kevin?

Op het programma van An Lemmens, Peter Van den Begin, Laura Lynn en Anthony Kumpen staat de paso doble. Dit is de dans van het stierengevecht en de dansvloer wordt dan ook gebruikt als een corrida. In de paso doble zit een flinke snuif flamenco. Het is pure dramatiek met trotse wandelpassen op de hielen, gestamp met de voeten en fijne handbewegingen.

Van An en Laura wordt verwacht dat ze als furies de dansvloer onveilig maken. Zal blijken dat de paso doble gesneden koek voor hen is? Hoe dan ook, de dames zullen alles geven en ook Peter en Anthony zullen zich smijten.

Tijdens het dansen worden de paren begeleid door de liveband onder leiding van Steve Willaert, die dit keer arrangementen brengt van 'Layla' van Eric Clapton tijdens de slow foxtrot van Louis Talpe & Leila, 'Will & Elisabeth (Pirates)' van Hans Bedelt tijdens de paso doble van Anthony Kumpen & Nicky, 'If you want this love of mine' van Sammy Davis tijdens de slow foxtrot van Kevin Janssens & Martine, 'Paint it black' van Vanessa Carlton tijdens de paso doble van An Lemmens & Aerjen, 'Love you I do' van Jennifer Hudson tijdens de slow foxtrot van Jelle van Dael & Pascal, 'Espana Cani' van Mantovani tijdens de paso doble van Peter Van den den Begin & Kimberly, 'The best is yet to come' van Michael Bublé tijdens de slow foxtrot van Sonja Kimpen & Arman en 'Diablo Rojo' van Rodrigo & Gabrielle tijdens de paso doble van Laura Lynn & Wim.

De dansprestaties worden naar goede gewoonte gewikt en gewogen door de dames en heren thuis en in de studio beoordeeld door Anouchka Balsing, Rony Daelemans, Jan Geerts en Davy Brocatus. Zij kijken met haviksogen toe en nemen tijdens hun beoordeling geen blad voor de mond om dan tijdens het moment suprême hun punten te geven.

'Sterren op de Dansvloer', vrijdag 16 april om 20.40 uur op vtm en vtm.be.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer 2010 (vtm)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Ophra Winfrey praat eerst met Meghan, de hertogin van Sussex. Het gesprek bestrijkt een ruime waaier aan onderwerpen: van haar huwelijk en intrede in de koninklijke familie, over het moederschap en haar filantropisch werk, tot hoe ze omgaat met het leven onder intense publieke druk. Later krijgen de twee het gezelschap van prins Harry. Ze hebben het dan over hun verhuizing naar de Verenigde Staten en de hoop en dromen die ze koesteren voor hun groeiende gezin.

'Oprah Winfrey in gesprek met Meghan en Harry', om 21.20 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 21:20
  Oprah Winfrey in gesprek met Meghan en Harry
  22:50
  Het journaal (laat)
 • 22:05
  Extra time
  23:15
  Winteruur
 • 21:45
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 22:00
  Fair Trade
  23:10
  Chicago Fire
 • 22:30
  Costa Belgica
  23:35
  World's Most Incredible Hotels
 • 20:40
  War of the worlds
  22:40
  Orange is the New Black
 • 22:20
  The Sinner
  23:10
  The Chi
 • 20:20
  TV krant VTMKIDS
  05:40
  Brandweerman Sam
 • 21:45
  Ons geluk
  22:55
  Nonkel Jef
 • 21:35
  Stukken Van Mensen
  22:40
  Big Brother
 • 22:30
  Vermist
  23:30
  Masterchef USA
 • 22:20
  Ultimate Tag
  23:05
  WWE: Raw
 • 22:20
  Nuances
  22:50
  De Dagschotel
 • 20:25
  Herhalingslus
  17:00
  "Z-Extra - Panelgesprek virtuele jobbeurs Thomas More en KU Leuven"
 • 22:00
  al-1-maar-hits
  00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
 • 22:32
  Leefruimte inrichten 1
  22:47
  Raamdorpel corrigeren
 • 22:00
  Institutionele Zaken - De Koepelzaal
  12:00
  Algemeen Beleid - De Koepelzaal Live
 • 22:12
  Pauws Verkiezingsdebatten
  23:05
  Op1
 • 22:30
  Pointer
  23:00
  Kruispunt
 • 22:10
  Zondag met Lubach
  22:43
  Politieke Partijen: Volt