Sandra Bekkari verwent je voor Valentijn

zondag 11 februari 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Valentijn staat voor de deur en omdat de liefde door de maag gaat, heeft Sandra Bekkari van maandag 12 tot vrijdag 16 februari een romantisch menu in elkaar gebokst.

Gegratineerde oesters, een verleidelijk chocoladedessert… Sandra doet er alles aan om haar keuken in vuur en vlam te zetten.

Je partner imponeren met een mooi dessert? Op maandag 12 februari laat Sandra zien hoe je een verrukkelijke café gourmand maakt, een desserttrio dat voor de gelegenheid een romantische toets krijgt. Daarna bereidt Sandra een licht kipgerecht met polenta, een Noord-Italiaanse specialiteit.

Dinsdag 13 februari gaat Sandra voor een glamoureus hapje: gegratineerde oesters. Nadien wordt er tagliatelle van knolselder gemaakt met rosbief en mierikswortel, naar haar eigen zeggen 'een zinnenprikkelende smaakbom'!

Op woensdag 14 februari staat er een kindvriendelijk Valentijnsgerecht op het menu: een hart-ige tomatentaart met geitenkaas. Een gezond gebakje om de dag af te sluiten zijn de appel-amandelmuffins, waarbij Sandra de boter en suiker vervangt door appelmoes.

Twee keer gezonde fast food om uit het vuistje te eten op donderdag 15 februari. 'Mexicaanse croque-monsieurs', zo beschrijft Sandra haar eerste gerecht. Ze maakt quesadilla’s, die worden belegd met met kip, spinazie en maïs. Nadien blijft Sandra in Mexicaanse sferen met een wrap, gemaakt van ijsbergsla met guacamole, tomaat en gerookte wilde zalm.

Rode pannenkoekjes om de week af te sluiten op vrijdag 16 februari, die samen met lengilet en gebakken kerstomaten worden geserveerd. Nadien klinkt Sandra op het weekend met een limonade van blauwe bessen, een fris drankje dat géén suikerbom is.

Op het menu:

- Maandag 12/02: Kipblokjes met polenta & een romantisch dessert
- Dinsdag 13/02: Tagliatelle met crème van knolselder en rosbief & gegratineerde oesters
- Woensdag 14/02: Hartige tomatentaart met geitenkaas & amandel-appel muffins
- Donderdag 15/02: Quesadilla met kip & wrap van ijsbergsla met gerookte zalm
- Vrijdag 16/02: Rode bietpannenkoeken met lengfilet & limonade van blauwe bessen

'Open Keuken', elke weekdag om 18.00 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers