'Rond de Noordzee': na een lange omzwerving weer naar huis

maandag 15 april 2019
Foto: Eén/VRT - © Koen Broos 2019

Arnout en zijn reisgenoten zijn bijna terug thuis. In deze laatste aflevering trekken ze op 16 april van Amsterdam naar Antwerpen voor het laatste deel hun reis rond de Noordzee.

400 jaar geleden was Amsterdam de belangrijkste handelsstad aan de Noordzee. Dat succes kwam er dankzij de hulp van een groot aantal vluchtelingen uit Antwerpen. Arnout gaat op zoek naar sporen van die Amsterdamse sinjoren.

De helft van Nederland ligt onder zeeniveau. Dat maakt dat een groot deel van het land erg gevoelig is voor overstromingen. Een noodlottige storm boven de Noordzee zorgde in 1953 voor de grootste overstromingsramp uit de Nederlandse geschiedenis. Toen de dijken braken vielen er vooral in Zeeland honderden slachtoffers. Arnout ontmoet enkele mensen die die noodlottige dagen meemaakten.

In Vlissingen, bij de monding van Schelde, eindigt de 5.000 kilometer lange tocht rond de Noordzee. Hier gaan Arnout, Ruben en Philippe aan boord van de Rupel die hen naar Antwerpen brengt… Daar wacht hen nog een grote verrassing.

'Rond de Noordzee', dinsdag 16 april om 20.40 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Yasmine in 'Zo is er maar Eén' (foto: © Eén/VRT)

Yasmine, geboren als Hilde Rens, was zangeres, tv- en radiopresentatrice, holebi-icoon, echtgenote en mama. Maar wie was ze echt? En wat heeft ertoe geleid dat ze op haar 37e uit het leven stapte? Haar mama Anita Claes, haar beste vrienden en collega's schetsen haar zoals ze echt was: perfectionistisch maar ook lui, luidruchtig maar ook onzeker, vrolijk maar ook heel donker, genereus maar ook veeleisend, graag oud geworden maar helaas veel te jong gestorven.

'Dit Was Yasmine', om 20.40 uur op En.

Dossiers