Peter Hinssen in 'Alleen Elvis Blijft Bestaan'

vrijdag 7 december 2018
Foto: Canvas - © VRT 2018

In deze aflevering kijkt Thomas samen met zijn gast naar de toekomst. Technologie-ondernemer en auteur Peter Hinssen reist de wereld rond om lezingen te geven over de impact van technologie op de samenleving.

Zelfs  de London Business School en  het Amerikaanse MIT vragen hem om hun studenten te komen toespreken. Alleen Elvis zet zich graag mee in dat rijtje. 

Peter zijn passie voor technologie komt niet uit de lucht gevallen. Hij ziet met eigen ogen hoe zijn vader, die buschauffeur is, na zijn werkuren zwoegt om zijn diploma burgerlijk ingenieur te halen. Wanneer hij de jonge Peter meeneemt naar een datacenter vol gigantische, zoemende computers maakt dat een onuitwisbare indruk. Wanneer Peter zes is, verhuist het hele gezin naar de Verenigde Staten. Op een mooie dag komt zijn vader thuis met een Osborne, de eerste draagbare computer. Peter raakt verslingerd aan programmeren.

Na zijn studies computerwetenschappen aan de Universiteit van Gent trekt Peter naar de Vlerick Business School. Hij richt al snel zijn eigen IT-bedrijf op, eCOM, dat hij na enkele jaren verkoopt. Het succes smaakt naar meer en intussen omschrijft hij zichzelf als een 'serial entrepreneur'. Zijn meest recente project is Nexxwork, een bedrijf dat organisaties wil helpen om zich voor te bereiden op de toekomst. Verandering is spannend en zijn boodschap over wat ons te wachten staat, komt soms hard aan. Maar wie zijn kop in het zand steekt, die speelt pas echt met vuur.

Het leven is niet alleen aan de durvers, maar ook aan de mensen die anders en verder kijken dan de anderen. Een van Peters ultieme beeldfragmenten toont de ontploffing van de spaceshuttle Challenger amper een minuut na de lancering. Een schokkende technologische catastrofe die Peter in 1986 live op zijn TV-scherm ziet gebeuren. Zijn geloof in de onfeilbaarheid van de Amerikanen krijgt een eerste deuk.

'Alleen Elvis Blijft Bestaan', zaterdag 8 december om 22.00 uur op Canvas.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie -  Timmy Vanheel 2018)

Carmen verwacht dat Xavier, zoals altijd, ook dit jaar haar verjaardag zal vergeten. Xavier is evenwel in het geheim bij Doortje geweest om haar te vragen hem Carmens lievelingsdans 'Tango d'Amore' aan te leren. Hij vraagt Doortje uitdrukkelijk te zwijgen, want het moet een verrassing blijven...

'F.C. De Kampioenen', om 20.20 uur op En.

Dossiers