Paul Jambers in de war room van de N-VA

woensdag 17 oktober 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Bart De Wever was er zondag niet gerust op toen de eerste verkiezingsuitslagen binnen liepen in de zogenaamde 'war room' van de N-VA, een geheime locatie waar de resultaten binnen liepen en de verdere strategie van de partij werd bepaald.

Alleen een stuk taart met veel suiker kon De Wever kalmeren. 'Daarvoor ben ik vandaag 12 km gaan lopen', zegt hij tegen Paul Jambers. Pas toen de meeste stembureaus in het Antwerpse waren geteld, sloeg de stemming om en werd De Wever opnieuw rustig en begon hij aan een wel uitgekiende overwinningsspeech.

Paul Jambers was zondag wel bij De Wever, toen die voor de rest van de pers van de aardbol leek te verdwijnen, weg van journalisten, camera’s en fotografen. Alleen Paul mocht De Wever echt heel de dag volgen, en kon zo als enige ook ongecensureerd filmen in de war room. En dat levert een unieke reportage op: nog nooit kon een reportagemaker zo de communicatiestrategie van een politicus op de dag van de verkiezingen minuut per minuut volgen.

Naast de spanning in de war room filmde Paul Jambers ook grappige en meer intieme momenten op de verkiezingsdag. Zoals Bart De Wever die thuis op tv ziet hoe een journalist live voor zijn huis de kijkers vertelt dat het onduidelijk is of De Wever wel thuis is. De Wever kan het niet laten en trekt meteen de gordijnen over om live op tv duidelijk te maken dat hij echt wel thuis bij zijn gezin is.

Om middernacht zet Paul Jambers Bart De Wever opnieuw thuis af. Hij heeft geen zin een nachtelijk feest met militanten. In de auto blijft hij nog lang filosoferen. 'Het zal een bikkelharde en lastige formatie worden', zucht Bart De Wever. Het worden nog lange dagen.

'Jambers in de Politiek', donderdag 18 oktober om 23.05 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Frank wordt vrijgelaten in afwachting van zijn proces. De Welvaertjes denken eindelijk wat rust te vinden, maar dat is buiten Chantal gerekend. Zij heeft immers ontdekt dat de nieuwe commissaris Rene Vanderlinden goed bevriend is met de Franse crimineel Maurice Le Moko. Chantal wil dat Frank een bezoekje brengt aan diens massagesalon, om zo informatie in te zamelen. Steven neemt een belangrijke beslissing in zijn leven.

'Eigen Kweek', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers