Nieuwe zoektocht naar 'De Beste Hobbykok van Vlaanderen' dinsdag van start
In het tweede seizoen van 'De Beste Hobbykok van Vlaanderen' gaan Peter Goossens en Sergio Herman opnieuw op zoek naar het grootste verborgen kooktalent van Vlaanderen. Duizenden kookfanaten schreven zich in voor deze nieuwe editie en er is al meteen een eerste hindernis. De amateurkoks moeten de driesterrenchefs overtuigen met een ingestuurde dvd waarop ze zichzelf voorstellen en hun kookkunsten tonen.
Peter en Sergio maken uit al deze inzendingen een selectie. Enkel de 100 beste hobbykoks zullen hun persoonlijke topgerecht aan hen mogen voorschotelen. Pas dan zullen de chefs het potentieel van de hobbykoks kunnen inschatten.
In de oude Gentse textielfabriek van Galveston worden de 100 uitverkoren hobbykoks uitgenodigd om te bewijzen dat ze de titel 'Beste Hobbykok Van Vlaanderen' waard zijn. Ze moeten hun favoriete gerecht voor de chefs bereiden en moeten zich voor de volle 100% bewijzen. De lat ligt namelijk zeer hoog. En ze krijgen maar één kans.
Peter en Sergio beoordelen de gerechten op smaak, creativiteit, presentatie en techniek. Diegenen die indruk maken, worden uitgenodigd om terug te komen. De volgende dag wordt deze geselecteerde groep amateurkoks getest op hun kennis van onze Vlaamse keuken. Ze moeten dé oerklassieker bereiden: rundstong in Madeirasaus.
Al snel wordt duidelijk welke kandidaten kaas gegeten hebben van onze Vlaamse klassiekers en voor wie dit gerecht één groot mysterie is. Eens de hobbykoks de visuele hindernis van het pellen van de rundstong overwonnen hebben, wacht hen de taak om een perfect op smaak gebrachte en smeuïge Madeirasaus te bereiden.
Peter Goossens en Sergio Herman volgen de bereidingen van de amateurkoks nauwgezet op. Want vandaag selecteren ze de 13 hobbykoks die met hen dat culinaire walhalla mogen betreden!
'De Beste Hobbykok van Vlaanderen', vanaf dinsdag 31 augustus wekelijks om 20.45 uur op vtm.