Nieuwe serie 'Secret Nazi Bases' op Discovery

zondag 8 september 2019

Tijdens de Tweede Wereldoorlog lukte het Duitsland niet om Engeland te veroveren. Wel kreeg het de Britse Kanaaleilanden in handen die voor de kust van Normandië liggen.

Hitler leek daar zo content mee dat hij ze ten koste van alles wilde behouden. Met name Guernsey bouwde hij vol met bunkers en ondergrondse commandoposten vol hoogwaardige apparatuur. Het is iets wat tot op de dag van vandaag nog verbazing oproept bij militaire historici.


Waarom een eiland van amper 65 vierkante kilometer zo zwaar bewaken? Strategisch belang konden de eilanden niet hebben, hooguit symbolische waarde, omdat Hitler zo toch een voet op Engels grondgebied had. Maar verantwoordde dat de extreme operatie waarbij maar liefst 12.000 soldaten gestationeerd werden in honderden bunkers en die allemaal bevoorraad moesten worden door oorlogsschepen die nu niet elders ingezet konden worden? Of had Hitler andere plannen met de eilandengroep die wij niet weten?

In de eerste aflevering van de nieuwe serie 'Secret Nazi Bases' buigen historici en architecten zich over dit opmerkelijke hoofdstuk uit de Tweede Wereldoorlog. Ook andere bijzondere Nazi-bouwwerken komen voorbij in de overige afleveringen.

'Secret Nazi Bases', vanaf maandag 9 september om 20.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Gert Late Night' (foto: VIER - © SBS Belgium 2018)

Deze week zijn onder anderen Alex Agnew, Clara Cleymans en Davy Gilis te gast bij Gert en James. Het duo is ook weer in hun thuishaven, Antwerpen.

'Gert Late Night', om 23.15 uur op VIER.

Dossiers