Nieuwe serie 'Body Cam' op Discovery

vrijdag 21 juni 2019

Een politieagent die te maken krijgt met gewelddadige tegenstand bij een arrestatie of zelfs onder vuur wordt genomen. Het zijn vaak niet meer dan kleine berichtjes in de krant waar de ernst amper van doordringt.

Hoe het er werkelijk aan toegaat is nu te zien in de serie 'Body Cam' waarbij we letterlijk kunnen meekijken met de bodycams van de politie tijdens deze acties. We zien precies wat hij of zij ziet. Ruw, feitelijk en niet geacteerd. Pas dan begrijp je hoe gevaarlijk het werk is dat ze soms moeten ondergaan.


Hoe kwetsbaar ze zijn als ze moeten schuilen achter een dunne boom terwijl ze echt onder vuur worden genomen door een inbreker, een crimineel of een boze echtgenoot die door het lint gaat. Het is vooral dit ontspoorde huiselijke geweld dat vaak zo onvoorspelbaar is. Terwijl ze denken even een echtelijke ruzie te komen sussen, kunnen de agenten plots terechtkomen in een vuurgevecht waarbij ze razendsnel moeten handelen. Om niet alleen zichzelf, maar ook de bedreigde familieleden in veiligheid te stellen.

Als je de agenten zwaar hoort ademen, hun pijn hoort verbijten bij een schot in hun lichaam of in paniek hoort raken bij een levensbedreigende situatie, realiseer je je pas echt hoe gevaarlijk hun werk kan zijn.

'Body Cam', vanaf zaterdag 22 juni om 22.45 uur op Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers