Nieuw seizoen van 'Salvage Hunters: The Restorers' op Discovery

woensdag 10 juli 2019

Antiekhandelaren als Drew Pritchard weten als geen anders dat hun business niet alleen afhankelijk is van slimme aankopen, maar ook van hoogwaardige restauraties.

Goede restaurateurs zijn de stille krachten achter het succes van menig antiekhandel. In een nieuw seizoen van 'Salvage Hunters: The Restorers' volgen we opnieuw het gedetailleerde precisiewerk van deze bevlogen experts. Zoals leerlooier Martin Ashworth die van Drew een Victoriaanse tandartsstoel in handen krijgt die wel een opknapbeurt kan gebruiken. Niet alleen is de leren bekleding verweerd, ook het mechanisme moet hersteld worden.


Martin weet als geen ander hoe hij het leer weer zo kan repareren zodat het nog wel authentiek blijft – een absolute must voor Drew. Ook zien we hoe politoer-expert Alex Webster aan de slag gaat met een eeuwenoud Italiaans ladekastje dat hij van een andere antiekhandelaar krijgt. Het eikenhouten meubelstuk valt bijna uit elkaar van ellende, maar kan met een grondige opknapbeurt erg veel geld opbrengen.

Het opknappen gaat met dunne laagjes hout die stuk voor stuk in de lak moeten worden gezet. Een enorm tijdrovend klusje, maar de gedreven Alex doet het graag, omdat ook hij benieuwd is hoe het resultaat er straks uit ziet. En dat mag er wezen!

'Salvage Hunters: The Restorers', vanaf donderdag 11 juli om 20.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers