Nieuw seizoen 'Spoed' vanaf dinsdag in High Definition

zondag 2 december 2007

Niets is nog wat het was... De spoedafdeling van het UZ is grondig is veranderd: een fonkelnieuw operatiekwartier, een ultramoderne shockroom en een nieuwe balie. De makers introduceren ook verscheidene nieuwe personages, vertolkt door Veerle Dobbelaere, Sven Ronsijn, Trine Thielen en Lore De Jonckheere.

Z


ij zullen stuk voor stuk hun stempel drukken op het reilen en zeilen in de kliniek. Bovendien zijn de afleveringen opgenomen in High Definition, wat maakt dat de beeldkwaliteit haarzuiver is.

De nieuwkomers
Op een blauwe maandag zien de verplegers en dokters van de afdeling dat een stijlvolle dame zich ongegeneerd in het bureau van Dr. Gijsbrechts installeert. Blijkt dat Dr. Andrea Leroy (Veerle Dobbelaere) de nieuwe hoofdarts van Spoed wordt en dat Luc Gijsbrechts niet meer terugkomt. Hij gaat in Afrika werken.

Dr. Leroy is een harde tante, maar bovenal een steengoede arts. Zij probeert de perfecte
scheiding te maken tussen haar werk en haar priv-leven, maar als alleenstaande moeder van een moeilijk opgroeiende zoon is dat niet evident. Dr. Andrea moet van de directie meteen hervormingen doorvoeren. Er vallen dus ontslagen. En van de slachtoffers is dr. Ellen Van Poel, die vervangen wordt door drie stagiair-artsen. Dat is goedkoper Op het einde van de stage, krijgt de beste van de drie stagiairs de volwaardige job van spoedarts. Het hoeft niet gezegd dat een genadeloze concurrentiestrijd voor die ene felbegeerde job losbarst tussen de drie stagiairs, die ondanks hun grote verschillen goede vrienden zijn:

Dr. Jana Stevens (Lore Dejonckheere) is eerder verlegen en woont nog bij haar ouders. Ze heeft geen vriend en eigenlijk is ze nog volop op zoek naar haar seksuele identiteit. Sommige collega's zullen daarvan profiteren.

Dr. Pieter Bouten (Sven Ronsijn) heeft elk studiejaar twee keer gedaan, maar beweert dat hij dan ook twee keer zo goed is. Hij flirt er graag op los en is ervan overtuigd dat hij op het einde van de stage de job van spoedarts krijgt.

Dr. Evi Caubergs (Trine Thielen) wordt al meteen door haar collega's met een scheef oog bekeken. Ze weten dat ze een rijke vriend heeft, die haar studies betaald heeft. Ze vinden haar een luxepaardje.

De 'Spoed'-collega's
Hoofdverpleger Wim (Govert Deploige) wordt tot over zijn oren verliefd op Evi. Maar
hij heeft vrouw en kinderen Tussen Dr. Filip Driessen (Krt Rogiers) en Dr. Iris Vande Kerckhove (Ann Vanden Broeck) lijkt alles weer koek en ei. Ze hebben alles wat een jong koppel kan willen: liefde, geld, gezondheid... Ze zullen ondervinden dat gezondheid een kostbaar, maar zeer broos goed is...

Dr. Hofkens (Sven De Ridder) en zijn vrouw Mel (Chadia Cambie) hebben er zich bij neergelegd dat ze geen eigen kinderen kunnen krijgen. Ze wachten vol verwachting op hun adoptiekindje uit Afrika. Dit belet niet dat Hofkens zijn eigen onuitstaanbare zelve blijft, zeker tegen de onervaren stagiairs.

Femke (Amaryllis Temmerman) blijft de betrouwbare verpleegster die ze altijd is geweest. Ze is ondertussen getrouwd met haar vriendin, maar het valt de collega's op dat ze haar vrouw heel weinig te zien krijgen.

Anne-Sofie (Nele Bauwens) is nog altijd de brutale flapuit van vorig seizoen. Ze is zwanger van haar vriend en collega Sam (Sebastien De Smet). Maar als die niet meer op 'Spoed' opduikt, beginnen de problemen.

Bea (Magda Cnudde) en Karel (Hans Van Cauwenberghe) hebben er beiden weer erg veel zin in. Bea is wel veel alleen haar man is piloot en krijgt meteen een nieuwe job opgedrongen. Karel blijft haar goedgeluimde maatje, maar beseft niet dat er vreselijk nieuws boven zijn hoofd hangt.

Daarnaast elke week een nieuw verhaal spannend en ontroerend - met ijzersterke gastacteurs zoals Jakob Beks, Karin Tanghe, Marc Van Eeghem, Katrien De Becker, Ben Van Ostade, Maarten Bosmans, Chris Thijs en vele anderen.

Inhoud aflevering 1 (reeks 11): De verloren zoon
Balieverpleegster Bea is gentrigeerd wanneer een stijlvolle en zelfverzekerde vrouw zich ongegeneerd in het kantoor van Luc Gijsbrechts installeert. Nog geen uur later weet ze dat Luc zijn ontslag heeft gegeven om in Afrika te gaan werken en dat Andrea Leroy hem opvolgt als diensthoofd. In opdracht van de directie moet Andrea hervormingen doorvoeren en dat zullen Karel en Bea geweten hebben. De ambulancier krijgt te horen dat hij plaats moet maken voor een externe firma en de balieverpleegster moet met haar zwakke rug terug op het terrein aan de slag. Het is duidelijk dat Andrea Leroy een harde tante is, maar ze bewijst ook een steengoede arts te zijn. Zo zoekt ze meteen een oplossing voor Filip Driesen, wiens patint binnen de vierentwintig uur zal sterven als hij geen levertransplantatie krijgt

'Spoed', nieuwe afleveringen, dinsdag 4 december 2007 om 21.40 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers