Nieuw seizoen 'Alloo bij de Wegpolitie' op VTM

woensdag 17 oktober 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Een dag na de tiende flitsmarathon toont Luk Alloo in aflevering 1 van het nieuwe seizoen van 'Alloo bij de Wegpolitie' hoe de politie én de bekeurden zo'n actiedag beleven.

Luk volgt de wegpolitie in het noorden van de provincie Antwerpen, en daar blijken nogal wat Nederlanders én toeristen te snel te rijden. Ze worden meteen bekeurd. 'Ach ja', zucht een Nederlandse chauffeur, 'het is veel erger dat we dit jaar niet op het WK voetbal zijn.' Ook een Chinese bestuurder heeft bij de flitsmarathon de twijfelachtige eer de eerste Chinees te zijn die in 'Alloo bij de Wegpolitie' op de bon vliegt wegens te snel rijden.

Alloo en zijn agenten hebben al veel meegemaakt op de baan, maar een trucker die gewoon op de smalle middenberm van een autostrade parkeert om daar de nacht door te brengen, dat nog niet. En het is bovendien een bijzonder gevaarlijke situatie, want om vanuit het exclusieve plekje weg te raken, moet de wegmastodont aan een slakkengang invoegen langs het linkerrijvak, waar de meeste auto’s aan een topsnelheid voorbijrazen. De agenten maken de Roemeense chauffeur in zijn cabine wakker, en proberen de man te wijzen op de gevaarlijke situatie. Maar hij verstaat alleen Roemeens. De agenten halen er dan maar Google Translate bij. Uiteindelijk komt er een takelwagen en extra signalisatie om de truck weg te halen. De chauffeur had maar beter op hotel gegaan die nacht, want nu heeft hij een boete van bijna 2000 euro en wordt zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken.

Seizoen 4 met nieuwe verhalen
De volgende weken volgt Luk Alloo opnieuw Federale Wegpolitie en rijdt hij mee in het kielzog van de vertrouwde inspecteurs Dimitri, Griet, Gino, Luk, Kurt, Yann en Francis van de Federale Wegpolitie Antwerpen, Brecht en Turnhout. Hij kruipt mee aan boord van de politiewagen, en belicht hij hoe het er op de Vlaamse autosnelweg aan toegaat en hoe de agenten daarmee omgaan. Het vorig seizoen van 'Alloo bij de Wegpolitie' werd gevolgd door 673.000 kijkers (live+7), goed voor 27,9% marktaandeel (VVA 18-54).

Luk Alloo: 'Telkens ik meerijd met de politiewagen, weet ik niet wat er te gebeuren staat. Zo’n dag kan alle kanten uit. De snelweg is een goede weerspiegeling van de samenleving. Ik ervaar de grote emoties bij de verbaliseringen, goedlachsheid, goede intenties, maar ook norsheid, ontgoocheling en 'je -m'en-foutisme’.'

'Alloo bij de Wegpolitie', donderdag om 18 oktober om 21.45 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat zij al beloofd is aan een corrupte Romeinse senator en dat hijzelf verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten, beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien.

'Pompeii', film uit 2014 om 20.35 uur op VIER.

Dossiers