MUG-heli landt op speelplaats in 'Helden van Hier: In de Lucht'

dinsdag 24 oktober 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

De MUG-helikopter vliegt uit voor een 16-jarige jongen die op school meerdere epileptische aanvallen heeft gehad. Piloot Steven zet de heli neer in het midden van de speelplaats, tot grote verbazing van de leerlingen.

Wanneer het MUG-team in de klas toekomt, is de jongen buiten bewustzijn en blijven de aanvallen zich herhalen. Hij wordt naar het AZ Sint-Jan in Gent gevlogen.


Sporten is gezond! Maar in aflevering acht van Helden van Hier: In de Lucht blijkt het vooral de kortste weg naar de spoeddienst te zijn. De 81-jarige Louis is gevallen met de fiets, met een dubbele breuk in zijn heup tot gevolg. 'Mijn vrouw zegt altijd dat het onverantwoord is op mijn leeftijd om nog met de jeugd mee te rijden. Ze heeft gelijk', concludeert hij. Een jongeman heeft een openbeenbreuk opgelopen tijdens een voetbalwedstrijd. Zijn mama ziet de bui hangen wanneer ze de röntgenfoto’s ziet: 'Dat wordt een lange revalidatie'. De 13-jarige Milan heeft dan weer zijn arm gebroken bij het hoogspringen. Hij moet geopereerd worden, maar dat heeft volgens verpleger Gino ook aangename gevolgen: 'Een litteken dat is stoer, hé. De meisjes hebben dat graag.' En de helikopter vliegt uit naar meerdere fietsongevallen.

De MUG-hulpverleners haasten zich ook naar Zeebrugge voor een verkeersongeval. Een 92-jarige man is met zijn auto tegen een kraan gereden. Hij was onderweg om garnalen naar zijn zoon te brengen, maar zijn rit eindigde in het ziekenhuis met een gebroken borstbeen. Dokter Ines maakt zich ernstige zorgen om zijn toestand.

Willy is door zijn kleinkinderen bewusteloos gevonden op zijn oprit. Bij de aankomst van het medisch team heeft hij moeilijkheden met ademen. Hij wordt in allerijl naar het ziekenhuis gevlogen, waar hij hersendood wordt verklaard. Zijn kinderen en kleinkinderen komen afscheid nemen.

'Helden van Hier: In de Lucht', woensdag 25 oktober om 21.10 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers