Loc viert zijn verjaardag met tacofestijn

zondag 8 september 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

De keuken van de gloednieuwe VTM-chef Loc Van Impe is na n week intussen goed opgewarmd. Heel wat Vlamingen leerden de voorbije dagen Locs smakelijke en toegankelijke gerechten kennen.

Van maandag 9 t.e.m. vrijdag 13 september gaat hij opnieuw aan de slag met verse ingrediënten, die hij zelf bij de teler, producent of brouwer gaat halen, om er een topgerecht mee op tafel te zetten. Dinsdag 10 september is meteen een feestelijke dag in de keuken van Loïc, want dan viert hij zijn 26ste verjaardag. Hij trakteert op een heerlijk tacofestijn!


Op maandag 9 september herbeleeft Loïc zijn jeugd als hij het eerste gerecht dat hij als 10-jarige voor zijn vriendjes maakte opnieuw bereidt: tortellini’s met drie Belgische kazen. De supersimpele bereiding evolueerde ondertussen naar een echt fijnproeversgerecht.

Dinsdag 10 september is Loïc jarig en dat viert hij met taco’s met drie bereidingen. 'Echt een sharing dish om in het midden van de tafel te zetten en te delen'. Het feestvarken kiest twee malse stukjes rundsvlees, onglet en pulled beef, en maakt een vegetarische variant met zwarte bonen.

Op woensdag 11 september maakt Loïc een gerecht dat hem doet terugdenken aan zijn vakantie in Zuid-Frankrijk: een salade met geitenkaas waar hij voor 'le goût de la Provence' warme perziken aan toevoegt.

Op donderdag 12 september staat een Belgische klassieker op het menu: een Luikse salade. Loïc overgiet zijn salade met een zelfgemaakte vinaigrette, die naar eigen zeggen niét kan mislukken.

Vrijdag vraagt om comfortfood. Loïc maakt op 13 september een broodje met varkensvlees en chutney van kiwibes. Een vrucht die nog niet gekend is bij het grote publiek, maar een echte vitaminebom is.

Op het menu:

- Maandag 09/09: Tortellini's met 3 Belgische kazen
- Dinsdag 10/09: Tacofestijn
- Woensdag 11/09: Salade met perziken en geitenkaas
- Donderdag 12/09: Luikse salade en vinaigrette
- Vrijdag 13/09: Broodje van varkensvlees met een chutney van kiwibes

'Loïc: Zot van Koken', iedere werkdag om 18.00 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Eddie Mannix is een zogenoemde Hollywood-fixer, die tijdens de jaren vijftig problemen oplost voor grote filmsterren van de studio Capitol Pictures. Wanneer acteur Baird Whitlock spoorloos verdwijnt, is het aan hem om de zaak kordaat van de baan te vegen.

'Hail, Caesar', film uit 2016 met oa. George Clooney, om 23.00 uur op Q2.

Dossiers