Live bij VTM: Milaan-San Remo met Eddy Planckaert als co-commentator

vrijdag 22 maart 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

De wielerfans komen aan hun trekken op zaterdag 23 maart want VTM zendt om 14.25 uur rechtstreeks Milaan-San Remo uit, de eerste grote internationale wegklassieker van het jaar.

De co-commentator naast VTM-wielerspecialist Merijn Casteleyn wordt Eddy Planckaert. Eddy is een ervaringsdeskundige en winnaar van onder meer de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de groene trui in de Tour.


Eddy Planckaert: 'Als renner heb ik Milaan-San Remo altijd heel graag gereden. Die koers was me op het lijf geschreven dus ik heb enorm veel zin om terug naar San Remo te gaan en commentaar te geven met Merijn. Want VTM en ik, dat voelt als een heel goede match. Door 'De Planckaerts' ben ik een beetje getrouwd met het huis.'

De 110de editie van de koers telt dit jaar opnieuw zo'n 291 kilometer. Vertrekken doen de renners traditiegetrouw vanuit Milaan. Vorig jaar finishte Vincenzo Nibali als eerste op de Via Roma in San Remo. De absolute recordhouder is nog steeds voormalig wielrenner Eddy Merckx. Hij won de klassieker maar liefst zeven keer. Is 2019 het jaar dat er opnieuw een Belg met de zege gaat lopen?

'Milaan-San Remo', zaterdag 23 maart om 14.25 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kan Iedereen Nog Volgen?' (foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019)

Deze zomer herhaalt VTM afleveringen van enkele (komische) succesprogramma's. En deze week is 'Kan Iedereen Nog Volgen?' aan de beurt. In deze aflevering reizen panelleden Sven De Ridder, Jacques Vermeire, Ruth Beeckmans en Bart Cannaerts samen met Lieven Scheire naar waar geen mens ooit is geweest: de toekomst.

'Kan Iedereen Nog Volgen?', om 21.40 uur op VTM.

Dossiers