Kat en Lyn doen nachtje door op spoed

maandag 12 november 2018
Foto: VIJF - © SBS Belgium 2018

Het is week 4 van het experiment en de alcohol begint fysiek en mentaal zijn tol te eisen. Kat en Lyn moeten zichzelf moed indrinken, want ze gaan een nachtje meedraaien op de spoedafdeling van het Heilig Hart Ziekenhuis in Leuven.

1 op 20 patiënten belandt immers op spoed door alcoholintoxicatie en als er één nacht is waarop de afdeling de handen vol heeft, is het wel op het studentenwelkom bij de start van het nieuwe academiejaar. En net op die avond hijsen ze zich in een verpleegstersoutfit...

Tijdens het studentenwelkom stromen de mensen één voor één binnen op spoed en hoe later op de avond, hoe zwaarder de gevallen. 'We zien tegenwoordig een kleine verschuiving: vroeger kwamen er overwegend jongens binnen met alcoholintoxicatie, maar we zien nu dat er steeds meer meisjes op spoed belanden. Soms zien we ook hele jongen patiënten van 13 of 14 jaar met maar liefst 2 of 3 promille in hun bloed', vertelt dokter Quintens.

Na het confronterende bezoek aan de spoedafdeling, laten Kat en Lyn zich verwennen in de beste cocktailbar van België: The Pharmacy van Hannah Van Ongevalle. Hannah is verkozen tot één van de beste bartenders ter wereld.

'Tipsy', dinsdag 13 november om 20.35 uur op VIJF.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Professor T.' (foto: Eén - © VRT 2018)

Nieuwe bewijsstukken zorgen ervoor dat de cold case van de zelfmoord van de vader van professor T. wordt heropend. De speurders van de FGP Antwerpen twijfelen er nu openlijk aan of het wel om zelfmoord gaat. Professor T. beseft langzaam dat hij al heel zijn leven herinneringen aan die bewuste dag heeft verdrongen. Samen met psychiater Helena Gijselbrecht zal hij proberen in zijn onderbewustzijn te gaan graven om de waarheid te ontdekken. En die waarheid zou wel eens verbijsterend kunnen zijn.

Het slot van 'Professor T.', om 21.40 uur op Eén.

Dossiers