Kanaal Z onderzoekt het blauwe goud voor de dag na morgen

maandag 3 september 2018

De droge zomer van 2018 toonde nog maar eens aan hoezeer de klimaatverandering een impact kan hebben op ons dagelijkse leven. Niet toevallig brengt Kanaal Z dit najaar een nieuwe reeks die deze thematiek behandelt.

In 'Z-Water' wordt nagegaan wat de klimaatverandering teweegbrengt in Vlaanderen is en hoe lokale overheden, bedrijven en particulieren actie kunnen ondernemen om de gevolgen op een juiste manier aan te pakken.

De klimaatverandering wordt steeds meer tastbaar, ook bij ons: langere periodes van droogte, hevige onweersbuien met wateroverlast en ondergelopen straten of wijken als gevolg. Om ons voor te bereiden op meer van dergelijke fenomenen, moet nu doordacht worden gehandeld. Water wordt immers een kostbaar goed, waarmee we duurzaam moeten omspringen.

Als beheerder van het openbaar domein hebben lokale overheden de verantwoordelijkheid deze problematiek aan te pakken. Maar ook bedrijven en particulieren moeten erop toezien dat hun waterafvoer correct verloopt en het regenwater aan de bron maximaal wordt benut.

In 'Z-Water' brengt Kanaal Z reportages over hoe gemeenten, netbeheerders en bedrijven zich voorbereiden op de klimaatuitdagingen van morgen. Er komen experts aan het woord zoals Hans Bruyninckx van het Europees Milieu Agentschap, weerman Frank Deboosere en klimatoloog Jean-Pascal Van Ypersele.

'Z-Water', vanaf 4 september elke dinsdagavond op Kanaal Z. Deze reeks loopt in samenwerking met het overlegplatform en kenniscentrum VLARIO.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Martin Heylen (foto: Eťn - © VRT 2018)

In 'Zelfde deur, 20 jaar later' vond Martin Heylen antwoorden op de vraag: wat doet het leven met een mens, en wat doet een mens met het leven? Voor 'Kom op tegen Kanker' zoekt Martin patiŽnten en familieleden op die de voorbije dertig jaar hun verhaal deden in de uitzendingen van KOTK. Wat doet kanker met een mens, en wat doet een mens met de ziekte? Met jonge en oudere patiŽnten en nabestaanden praat hij over hun strijd en veerkracht, hervallen en weer opstaan, en over lachen, troost en schoonheid in de moeilijkste fase van hun leven.

'Mensen Verzetten Bergen: Zelfde Deur, Zoveel Jaar Later', om 21.15 uur op Eťn.

Dossiers