Jongste verkoper ooit (12) in laatste aflevering van 'Stukken van Mensen'

zondag 17 maart 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2019

De experten hebben de voorbije weken al heel wat mooie en speciale objecten zien passeren en dat is morgen in deze voorlopig laatste aflevering niet anders.

Ook de verkopers zorgen voor heel wat kleur. Zo maken Patrick, Sofie, Boris en Paul kennis met Luca. Hij is met zijn 12 jaar de jongste verkoper ooit in 'Stukken van Mensen'. Hij komt onderhandelen over de prijs van een unieke designstoel van Fabiaan Van Severen. Met zijn mama heeft hij alvast een goede deal gesloten: 'Ik krijg 50% van de winst', vertelt Luca fier.

Zoals wel vaker krijgen Evy en co geregeld verzamelaars op bezoek. Ze weten veel, zoniet alles over hun object en weten dan ook perfect hoeveel ze ervoor willen hebben. Ook Peter kent de waarde van zijn originele Suske en Wiske-tekening uit het album 'De Stoute Steenezel', getekend door Paul Geerts. Maar krijgt hij de experten mee in zijn verhaal?

Ook de volgende verkoper is gebeten door de verzamelmicrobe en heeft zelfs een klein privémuseum. Het kind in de experten komt naar boven bij het zien van zijn pronkstuk: een kermisgrijpkast uit de jaren '50, volledig afgewerkt in beuk. Notalgie en folklore alom en de grijpkast werkt tot op vandaag nog altijd perfect.

De laatste verkoper van dit seizoen investeerde jaren geleden in street art. Hij heeft een werk in de aanbieding van ROA, de Gentse street art-kunstenaar van wie de identiteit niet gekend is. Zijn werk is wel erg herkenbaar, want het zijn grote muurschilderingen van dode dieren, meestal in zwart-wit. Iedereen is meteen enorm geïnteresseerd, maar wie gaat er uiteindelijk mee aan de haal?

'Stukken van Mensen', maandag 18 maart om 21.35 uur op VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Maarten Breckx en Gilles De Bilde op VTM De Rode Duivels

België neemt het op tegen Rusland in het Koning Boudewijnstadion. De eerste twee landen uit elke poule plaatsen zich voor de eindronde van het EK.

'Kwalificatie Euro 2020: België-Rusland', om 20.25 uur bij VTM.

Dossiers