Het WK atletiek bij de VRT

donderdag 3 augustus 2017

Van vrijdag 4 tot zondag 13 augustus vindt in het Olympic Stadium in Londen het WK atletiek plaats, de tweejaarlijkse hoogmis van de moeder aller sporten.

De VRT besteedt ruime aandacht aan het WK, zowel op radio en tv als online.


Nationale en internationale toppers
De Belgische selectie bestaat uit 18 atleten. We kijken vooral uit naar de prestaties van Nafi Thiam (zevenkamp en hoogspringen), Philip Milanov (discus), Thomas Van Der Plaetsen (tienkamp) en Kevin en Jonathan Borlée (400 meter en de 4 x 400, samen met Robin Vanderbemden, Dylan Borlée, Jonathan Sacoor, Julien Watrin). Daarnaast zijn er ook Anne Zagré en Eline Berings (100 meter horden), Ismael Debjani (1500 m), Bashir Abdi en Soufiane Bouchikhi (5000 m), Abdelhadi El Hachimi (marathon) en Arnaud Art en Fanny Smets (polsstokspringen) en Hanne Maudens (zevenkamp).

De internationale blikvangers zijn onder meer Usain Bolt, in zijn laatste grote competitie; Wayde van Niekerk, de gedoodverfde opvolger van Bolt als koning van de atletiek; Mo Farah, die na de Olympische Spelen van 2012 in hetzelfde Olympic Stadium op een nieuwe dubbelslag aast; en 'flying dutchwoman' Dafne Schippers.

De competities vinden tijdens de twee weekends plaats in de voormiddag, de vroege namiddag en 's avonds. Op weekdagen komen de atleten alleen 's avond in actie.

Het WK op tv
VRT televisie zendt zo goed als alle wedstrijden rechtstreeks uit via Sporza op Canvas, het Kanaal van Ketnet en Eén.

De uitzendingen gaan van start op vrijdag 4 augustus om 20.00 uur op het Kanaal van Ketnet met de series van de 100 meter en de kwalificaties voor het discuswerpen (met Philip Milanov).  Op zaterdag en zondag beginnen de uitzendingen om 11.00 uur op Eén. Om 12.30 uur neemt Canvas over. Ook de avondsessies zijn op Canvas te zien, vanaf 20.15 uur.

Op weekdagen zitten de rechtstreekse uitzendingen op het Kanaal van Ketnet (20.00 tot 23.00 uur). Die dagen is er om na het late 'Journaal' op Eén ook telkens een samenvatting van de dag in een WK-magazine. Alle details over de precieze uitzenduren vindt u in de Programmagids en op sporza.be.

Voor het commentaar zorgen Kris Meertens en Marc Willems. Maarten Vangramberen doet de interviews. Alle uitzendingen zijn ook te bekijken op sporza.be en vrtnu.be, waar ze een maand lang beschikbaar blijven.

Het WK op de radio
Voor Sporza op Radio 1 is David Naert in Londen. Hij brengt in flitsen tijdens de vaste Sporza-programma's, maar ook tijdens de reguliere programma's, live verslag uit van de belangrijkste wedstrijden van de Belgen en de meest in het oog springende finales.

Het WK op sporza.be
Sporza.be volgt het WK atletiek op de voet met rechtstreekse verslagen, zowel op de gewone site als mobiel op m.sporza.be. Alle wedstrijden zijn te zien via livestream en Sporza.be bundelt ook alle nieuws over het WK, met verslagen, interviews, analyses, enz.  En natuurlijk ook alle uitslagen en de medaillestand per land. Volg Sporza zeker ook op Facebook, Twitter en Instagram voor snelle updates.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

De patiënt van Addison en Pete komt in een driehoeksverhouding terecht met haar zus en schoonbroer. Ondertussen proberen Cooper en Sam een gezin ervan te overtuigen dat de gezondheid van hun zoon belangrijker is dan zijn succesvolle sportcarrière.

'Private Practice', om 23.45 uur op VTM.

Dossiers