Gezinnen waar echt geen regels gelden in 'Telefacts Zomer'

woensdag 15 augustus 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Drie Britse families voeden hun kinderen op zonder regels: ze moeten niet naar school en kiezen zelf wat ze doen, wat ze eten en om hoe laat ze gaan slapen. Julie Colpaert brengt in 'Telefacts Zomer' op donderdag 16 augustus een portret van drie niet echt alledaagse gezinnen.

Families waar de kinderen van pa en ma echt alles mogen. Het zou allemaal pedagogisch verantwoord zijn.

Lewis Rawnsley - papa van zeven kinderen: 'Kinderen halen hier onafhankelijkheid en vrijheid uit. Ze moeten zelf nadenken. Ze hebben de vrijheid om een beslissing te nemen. Als ze iets stoms doen, merken ze dat ze pijn hebben als ze zichzelf met een hamer slaan.'

Volgens de ouders maakt deze opvoeding hun kinderen zelfstandig en ondernemend. Maar er is ook een keerzijde. Want als de kinderen niet goed kunnen lezen en schrijven – dan is dat maar zo.

Archie Presley – 13 jaar: 'Ik besef dat ik niet zo goed kan lezen of schrijven als andere kinderen van mijn leeftijd. Maar ik vind lezen en schrijven toch niet leuk. Als ik iets moet schrijven, spreek ik het gewoon in op m'n gsm. Dat is makkelijk.'

'Telefacts Zomer', donderdag 16 augustus om 22.15 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Down the Road' - seizoen 2 (foto: Eén - © VRT 2019)

De groep geniet van het trage leven midden in de natuur tijdens twee dagen wildkamperen. Geoffrey en Charlotte lijken in dit prachtige decor steeds meer tot elkaar aangetrokken te worden, terwijl Maarten zijn verliefdheid voor Saar maar niet kan loslaten. Na het wildkamperen wacht de groep een spannende uitdaging. Wie hoogtevrees heeft, kan die gaan overwinnen tijdens een 'deathride' van maar liefst 2 km lang.

'Down the Road', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers