Gert Verhulst doet een bekentenis in 'Grillmasters'

dinsdag 28 mei 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2019

Deze week houdt 'Grillmasters' halt in ItaliŽ. Voor de negen duo's begint de opdracht op het voetbalveld van FC Calcio in Genk.

De kleurrijke Italiaanse Vlamingen van die Genkse ploeg beginnen hun seizoen traditioneel met pizza van één van Europa’s beste pizzaiolo’s, stadsgenoot Rocco Cagliostro. Deze keer moeten de duo’s na een snelcursus pizzabakken voor de voetballers en hun vrienden pizza grillen.


Geen gemakkelijke klus want de grillers moeten rekening houden met enkele heilige huisjes. 'Mensen die graag ananas op hun pizza eten zijn geen mensen. Dat zijn kinderen', vindt Samy. Welk duo verovert dankzij zijn pizza de vrijstelling?

Gert en de 9 konijntjes
De volgende dag zijn de duo’s terug thuis in de 'Grillmaster' keuken in het Sint-Jansbergklooster. Op het menu staat konijn volgens de 'cucina povera', vrij vertaald: de armeluiskeuken. En dat betekent dat de grillers het konijn van snuit tot staart moeten gebruiken. De duo’s moeten de langoren nog eigenhandig versnijden, met omkerende magen en gegil tot gevolg.

De bekende proever van de week is niemand minder dan foodie en Italofiel Gert Verhulst, hij moet niet minder dan negen konijntjes proeven en jureren. Gert heeft nochtans een bewogen verleden met konijnen. 'Ik heb een konijn gehad als huisdier tot ik er per ongeluk op ben gaan staan. Dood. Een traumatische ervaring uit mijn jeugd.'

De chefs krijgen enkele heerlijke sappige konijnen voorgeschoteld. 'Ik moest mij inhouden bij het proeven, de tranen kwamen in mijn ogen.' Andere duo’s serveren kurkdroge of mislukte konijnen aan Gert Verhulst. 'Precies een konijn onder een trein. Een wreed accident!'

De twee slechtste duo’s nemen het tegen elkaar op in de burnout om te bepalen wie de wedstrijd definitief moet verlaten.

'Grillmasters', woensdag 29 mei om 20.35 uur op VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Een Frisse Start met vtwonen' (foto: Vitaya - © DPG Media 2019)

Nick en Stig zijn al elf jaar samen en klaar voor een volgend hoofdstuk in hun leven. Het koppel heeft jarenlang in het buitenland gewoond en heeft nu besloten om zich te settelen in BelgiŽ. Sieg helpt mee met de verhuis naar hun nieuwbouw, terwijl Ozanne en Guillemine er een warme thuis van maken.

'Een Frisse Start met vtwonen', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers