Familiegeheimen van Bart Peeters in 'Verloren Land'

zondag 6 januari 2008

'Verloren Land' is een nieuwe programmareeks die op zoek gaat naar de familiegeschiedenis van een aantal interessante, bekende Vlamingen. Ze hebben hun vader, moeder of grootouders meestal wel gekend, maar om één of andere reden hebben ze nooit hun volledige relaas gehoord. Samen met hen ontdekken we een stukje familiegeschiedenis en ontrafelen we kleine familiegeheimen.

Gaandeweg ziet het hoofdpersonage wat de invloed is geweest van de 'grote geschiedenis' op zijn 'familiegeschiedenis'. Zo wordt de kijker deelgenoot van een boeiend familierelaas. Op maandag om 21.40 u. vanaf 7 januari. (hh op zondag om 13.00 u.)

De bekende Vlaming keert terug naar plaatsen die bepalend zijn geweest voor zijn familiegeschiedenis. Dat kan zowel in binnenland als in het buitenland zijn, afhankelijk van waar zijn zoektocht hem brengt. Hij gaat op zoek in archieven, bibliotheken en musea, en ontmoet verre verwanten en ooggetuigen. Hij bezoekt plaatsen die belangrijk zijn in het verhaal, om zo zijn eigen geschiedenis te doorgronden of te vervolledigen. Via de familiegeschiedenis komen we rechtstreeks bij de grote geschiedenis en bekijken we hoe die twee met elkaar verweven zijn. Zo maken we kennis met het verloren land van Bart & Stijn Peeters; Steven & Stijn Kolacny; Roos Van Acker; Gabriel Rios; Annelies Beck; Paul & Marilyn Ambach; Tine Embrechts; en Karoline Kamosi (aka Leki).

Stijn & Bart Peeters
De grootvader van Stijn en Bart Peeters, Gustave Van Boeckel, was tijdens de Tweede Wereldoorlog actief in het Lierse verzet. Maar Van Boeckel wordt verklikt en door de Gestapo gearresteerd. Het is het begin van een lange tocht langs verschillende kampen. Na de bevrijding nam Gustave zijn gewone leven weer op en wou hij zo weinig mogelijk aan die periode herinnerd worden. Maar nu willen zijn kleinkinderen graag meer weten …

'Verloren Land', maandag 7 januari om 21.40 uur op Canvas.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER - © SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers