Doodverklaard en toch springlevend in de laatste aflevering van 'De Ambassade'

zondag 2 juni 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2019

Consul van Barcelona Didier en consulair agent Paul gaan in de achtste en laatste aflevering van 'De Ambassade' naar Palma de Mallorca om er onder andere een vrouw te helpen met een wel erg groot probleem: volgens haar identiteitskaart bestaat ze niet meer.

'Ik ben blijkbaar al acht jaar dood, maar ik wist van niets', vertelt ze duidelijk aangeslagen. De gevolgen van haar doodverklaring zijn enorm, want daardoor zijn er bepaalde erfgenamen die haar de kaas van het brood hebben kunnen eten: 'Er werden twee grote huizen verkocht met een stuk grond net buiten het dorpscentrum en ik heb er slechts €14.000 euro van gezien.'


Nicolas is de nieuwe ambassadeur van Kenia. Door enkele recente aanslagen en de slechte reputatie van het land op vlak van veiligheid, moet hij door een gepantserde kolonne naar de ambassade gebracht worden. Ook de ambassade zelf en zijn woning zijn zwaar beveiligd, maar dat laat Nicolas niet aan zijn hart komen. Ook tijdens zijn verblijf in Mexico was geweld immers schering en inslag: 'Je weet dat er altijd een veiligheidsrisico is, maar na een tijdje denk je: als ik moet sterven, dan zal ik sterven.'

In Rio de Janeiro moet alles tiptop in orde zijn, want consul-generaal Jean-Paul ontvangt heel wat diplomaten en consuls in zijn residentie.

'De Ambassade', maandag 3 juni om 20.30 uur op VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Het mooie leventje van de succesvolle reclamevrouw Sarah krijgt een onverwachte deuk wanneer Alex, de man van haar leven, haar na tien jaar opbiecht geen kinderen te willen. Sarah wijst hem de deur en overtuigt een oude vriend - de eeuwige vrijgezel Bart - om haar zwanger te maken in ruil voor een som geld. Ze spreken af om elkaar daarna nooit meer te zien.

'Plan Bart', om 22.35 uur op VTM.

Dossiers