Donderdag in 'Op Weg met Jan': Karolien Debecker

woensdag 23 januari 2019
Foto: Eén - © VRT 2018

Jan trekt met Karolien naar Marokko, een land dat heel anders met vrouwen- en holebirechten omgaat dan wij. Karolien wil daar met open blik ontdekken waar de verschillen zitten, en hoe zij zich daar zelf bij voelt.

Karolien en Jan hebben elkaar veel te vertellen, en ze plagen elkaar vanaf de eerste minuut. De twee sterke karakters zijn aan elkaar gewaagd. Karolien is niet echt gediend van de traditionele rollenpatronen, en dat laat ze Jan ook weten. Maar de reis is meer dan alleen gelach en geplaag: Karolien vertelt Jan openhartig over de schaamte die zij voelde toen ze jonger was en uit de kast kwam. Ze hebben het ook over haar kanker en prothese, en de vroeggeboorte van haar zoontje. Samuel kwam 3 maanden te vroeg op de wereld en haalde het maar net. Voor Jan, zelf ook vader, een aangrijpend verhaal.


'Op Weg met Jan', donderdag 24 januari om 21.30 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met n poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpingun, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers