Donderdag in 'Op Weg met Jan': Karolien Debecker

woensdag 23 januari 2019
Foto: Eén - © VRT 2018

Jan trekt met Karolien naar Marokko, een land dat heel anders met vrouwen- en holebirechten omgaat dan wij. Karolien wil daar met open blik ontdekken waar de verschillen zitten, en hoe zij zich daar zelf bij voelt.

Karolien en Jan hebben elkaar veel te vertellen, en ze plagen elkaar vanaf de eerste minuut. De twee sterke karakters zijn aan elkaar gewaagd. Karolien is niet echt gediend van de traditionele rollenpatronen, en dat laat ze Jan ook weten. Maar de reis is meer dan alleen gelach en geplaag: Karolien vertelt Jan openhartig over de schaamte die zij voelde toen ze jonger was en uit de kast kwam. Ze hebben het ook over haar kanker en prothese, en de vroeggeboorte van haar zoontje. Samuel kwam 3 maanden te vroeg op de wereld en haalde het maar net. Voor Jan, zelf ook vader, een aangrijpend verhaal.


'Op Weg met Jan', donderdag 24 januari om 21.30 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Het team van Safety First gaat een dag op cursus bij Dirks ultieme goeroe: de Nederlander Hendrik Manderfelt, schrijver van het boek Safety First. Dirk is bloednerveus. Hij verplicht iedereen in uniform te komen, maar dat ligt gevoelig bij Ingrid. Luc probeert haar op allerlei manieren op te beuren. Geen gemakkelijke opdracht, temeer omdat de knappe Vanessa ook aanwezig is. Vanessa is een ex van Smos die hem tot zijn grote frustratie niet meer herkent.

'Safety First', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers