'De Sollicitatie' op gesprek bij de kapper

maandag 14 januari 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2019

Dinsdag in aflevering 2 van 'De Sollicitatie' hoopt De Cliént, hét kapsalon waar bekende Vlamingen kind aan huis zijn, een geknipte kapster te strikken om het team te versterken.

Celebritykapster Selda Karabag leidt het sollicitatiegesprek samen met haar rechterhand Piet Van Eeckhoutte. Eén van de opvallende sollicitanten is de Armeense Varduhi. Zij is op zoek naar haar eerste job in een Belgisch kapsalon. 'Mijn vader werkt voor de Armeense geheime dienst en voor de veiligheid zijn we naar België moeten komen. Het is niet gemakkelijk om werk te vinden, maar ik hoop dat ik de kans krijg om te bewijzen wat ik allemaal kan', vertelt Varduhi. Ze probeert Selda en Piet te overtuigen van haar aparte smaak.

Ook de andere sollicitanten vormen een bont multicultureel gezelschap. Voor Rkia is het kappersvak een late roeping, maar nu is ze klaar om alles te geven. Ondanks de vele ervaringen is Stien nog altijd op zoek naar het juiste plekje waar ze helemaal thuishoort. Haar opvallende stijl valt bij Selda in de smaak. Sainabou maakt een goede indruk bij Selda en Piet. Ze kunnen maar niet zwijgen over haar ravissante look. Een praktische kapperstest moet duidelijkheid scheppen.

Daarnaast gaat de grootste discotheek van het land, de Versuz in Hasselt, op zoek naar een creatieve social media manager. CEO Yves Smolders neemt projectmanager Ann-Sofie Lacroix onder de arm om de gesprekken tot een goed einde te brengen. Uit de vele sollicitanten selecteren ze de vier meest interessante profielen. Beginnend blogster Danique hoopt dat ze een kans krijgt om zich te bewijzen. Naomi heeft nog maar weinig ervaring met solliciteren en probeert haar zenuwen de baas te blijven. Laurens staat dan weer erg stevig in zijn schoenen en vat met veel zelfvertrouwen zijn sollicitatiegesprek aan. En ook Thomas, een populaire influencer, lijkt wel voor de job in de wieg gelegd. Yves en Ann-Sofie leggen de vier het vuur aan de schenen met enkele zeer kritische vragen.

'De Sollicitatie', dinsdag 15 januari om 21.20 uur op VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Sarah wordt ten huwelijk gevraagd door haar vriend, maar ze is helemaal niet zeker of ze dit wel wil. Op weg naar huis om het huwelijksfeest van haar zus bij te wonen, besluit ze bij haar grootmoeder langs te gaan om raad te vragen. Daar ontdekt ze een groot familiegeheim dat zijn weerslag heeft op de hele generatie vrouwen binnen de familie. Ze besluit op zoek te gaan naar de man die een antwoord kan geven op al haar vragen...

'Rumor Has It', film met oa. Jennifer Aniston en Kevin Costner, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers