'De Jeugd van Tegenwoordig' donderdag nieuw bij VT4

woensdag 10 oktober 2007

Je bent 16 jaar en plots word je gedurende drie weken teruggeflitst naar een streng internaat uit de jaren '50: geen TV, vergeet internet, GSM bestond nog niet, geen MP3 of I-Pod... Om 21u 's avonds onder de wol, en met het krieken van de dag uit de veren. Een ijskoud kattenwasje uit de lampetkan, je bed zelf opmaken, je "ouderwets" schooluniform aan, naar de vroegmis voor een portie bezinning met enkel een sober ontbijt van havermout en levertraan om de schooldag mee te beginnen....

A


lthans zo was het vorig jaar...maar het lerarenkorps van het strenge Sint-Jozefinstituut heeft dit schooljaar wel een zeer biezonder lesrooster opgesteld. De 24 leerlingen hebben geen flauw benul van wat hen te wachten staat, want naast de algemene schoolvakken zullen ze nu ook de handen uit de mouwen moeten steken op de boerderij. De jongens en meisjes worden opgeleid tot hardwerkende boerenzonen en gedienstige huisvrouwen, de boerenstiel waardig!

Aflevering 1:
Verscholen in de Ardense bossen ligt het Sint-Jozef instituut: een landbouwschool uit de jaren vijftig met een volledig uitgeruste boerderij. Maar de dieren op het erf zijn onrustig, zij voelen naderend onheil. Vierentwintig jongeren zullen hier 3 weken lang komen proeven van het strenge onderwijssysteem en internaatsleven van toen. Tijdens de verwelkoming van "mijnheer de directeur" hebben de meeste jongeren nog niet door waar ze aan begonnen zijn. Pas wanneer ze de varkenstal betreden begint het hen te dagen: hier zal hard moeten gewerkt worden!

'De Jeugd van Tegenwoordig: de boerenstiel', donderdag 11 oktober om 21.30 uur op VT4. 

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers