De blikvangers op CAZ

vrijdag 8 februari 2019

Op zaterdag 9 februari brengt CAZ om 20.40 uur de actiefilm 'The Abyss' uit 1989 met Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio en Michael Biehn. De Montana, een Amerikaanse nucleaire onderzeeŰr, wordt tijdens de Koude Oorlog aangevallen door een vreemd vaartuig en zinkt naar de bodem van de oceaan.

De marine vraagt de hulp van een aantal mensen die aan het werk zijn op een nabijgelegen olieplatform om de onderzeeër te lokaliseren. Terwijl de crew naar oplossingen zoekt, ontdekken ze helaas meer dan één probleem.


Op zondag 10 februari staat om 20.40 uur de klassieker 'Ghostbusters' uit 1984 op het programma met spokenjagers Bill Murray, Dan Aykroyd en Sigourney Weaver. Het drukke leven in New York wordt op zijn kop gezet door een bende vrolijke spoken. Ze jagen iedereen de stuipen op het lijf, behalve de drie Ghostbusters.

Op donderdag 14 februari is er om 20.40 uur het oorlogsdrama 'Windtalkers' uit 2002 met Nicolas Cage, Adam Beach en Peter Stormare. De Stille Zuidzee, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog: de Amerikaanse inlichtingendienst is wanhopig op zoek naar een geheime code die niet gekraakt kan worden door het Japanse leger. Daarom besluit de legertop Navajo-indianen in te lijven. De eeuwenoude taal van deze zogenaamde 'Windtalkers' beantwoordt perfect aan de eisen van de inlichtingendienst. Sergeant Joe Enders, vertolkt door Nicolas Cage, krijgt de loodzware taak de Navajo-mariniers met zijn leven te beschermen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met ÚÚn poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpingu´n, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers