'Cooper's Treasure' vanaf vrijdag op Discovery

donderdag 14 februari 2019

'Kwaliteit zonder compromissen' is het credo van Dan Short, eigenaar van Fantomworks, de grootste garage in Amerika die gespecialiseerd is in het restaureren van klassieke auto's.

Als ex-marinier en voormalig straaljagertestpiloot runt hij zijn business met militaire precisie waarbij halve oplossingen niet worden getolereerd. Dat leidt soms tot het teleurstellen van klanten die denken dat Dan hun oude Corvette of Model T wel even in een weekje opknapt. Dat merkt ook vaste klant Larry in het nieuwe seizoen als hij langskomt met zijn 1959 Cadillac DeVille.


De klassieke auto zit al decennia in de familie, en nu wil Larry hem eindelijk zijn oude glans en glorie teruggeven. Maar als Dan de foto ziet van de huidige staat, laat hij meteen weten dat Larry’s budget van 75.000 dollar lang niet toereikend is. Larry is bereid om mee te gaan in het voorstel van Dan en krijgt daar zeker geen spijt van. Ook Brian en zijn vrouw moeten even slikken als ze in gesprek gaan met Dan over het restaureren van hun 1960 Bel Air die eveneens een leven lang in de familie heeft gezeten.

Brian heeft al 80.000 dollar geïnvesteerd in restauraties en de auto is nog lang niet af. En als Dan constateert dat het restauratiewerk ook nog eens erg matig is gedaan, dreigt een nieuwe flinke kostenpost. Maar Brian wil koste wat het kost deze auto terugbrengen in zijn originele staat, omdat hij er als kind zulke fijne jeugdherinneringen aan heeft gehad. Kwaliteit zal hij zeker krijgen bij Dan. Maar wel zonder compromissen.

'Cooper’s Treasure', vanaf vrijdag 15 februari om 21.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers