'Cooper's Treasure' vanaf vrijdag op Discovery

donderdag 14 februari 2019

'Kwaliteit zonder compromissen' is het credo van Dan Short, eigenaar van Fantomworks, de grootste garage in Amerika die gespecialiseerd is in het restaureren van klassieke auto's.

Als ex-marinier en voormalig straaljagertestpiloot runt hij zijn business met militaire precisie waarbij halve oplossingen niet worden getolereerd. Dat leidt soms tot het teleurstellen van klanten die denken dat Dan hun oude Corvette of Model T wel even in een weekje opknapt. Dat merkt ook vaste klant Larry in het nieuwe seizoen als hij langskomt met zijn 1959 Cadillac DeVille.

De klassieke auto zit al decennia in de familie, en nu wil Larry hem eindelijk zijn oude glans en glorie teruggeven. Maar als Dan de foto ziet van de huidige staat, laat hij meteen weten dat Larry’s budget van 75.000 dollar lang niet toereikend is. Larry is bereid om mee te gaan in het voorstel van Dan en krijgt daar zeker geen spijt van. Ook Brian en zijn vrouw moeten even slikken als ze in gesprek gaan met Dan over het restaureren van hun 1960 Bel Air die eveneens een leven lang in de familie heeft gezeten.

Brian heeft al 80.000 dollar geïnvesteerd in restauraties en de auto is nog lang niet af. En als Dan constateert dat het restauratiewerk ook nog eens erg matig is gedaan, dreigt een nieuwe flinke kostenpost. Maar Brian wil koste wat het kost deze auto terugbrengen in zijn originele staat, omdat hij er als kind zulke fijne jeugdherinneringen aan heeft gehad. Kwaliteit zal hij zeker krijgen bij Dan. Maar wel zonder compromissen.

'Cooper’s Treasure', vanaf vrijdag 15 februari om 21.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Columbus' - Jeroen Meus (foto: Eén - © VRT 2019)

In 'De Columbus' trekt Wim Lybaert er elke week op uit met een bekende gast, op zoek naar het goeie leven onderweg. Humaninterestprogramma. Wim Lybaert haalt dit voorjaar zijn zelfgebouwde huis op wielen weer van stal. Zonder plan trekt hij samen met zijn gast de wijde wereld in. Samen duwen ze een week op pauze om te genieten van vrije tijd die echt vrij is. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen rijdt Jeroen Meus mee.

'De Columbus', om 20.40 uur op En.

Dossiers