Boer krijgt stampen van een stier in 'Helden van Hier: In de Lucht'

dinsdag 17 oktober 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

De MUG-helikopter vliegt naar Kaprijke, voor een boer die stampen heeft gekregen van een stier. 'Als je een oproep krijgt wegens een aanval van een stier, dan ga je er naartoe met de gedachte 'dat gaat waarschijnlijk fataal zijn'', aldus verpleger Peter.

Bij aankomst blijkt inderdaad dat de man er erg aan toe is. Hij heeft een stamp gekregen in het aangezicht en een tweede op de borst en kan moeilijk ademen.


Ook verschillende sporters hebben verzorging nodig. Zo worden er op de spoeddienst meerdere schouders terug in de kom gezet en vliegt de helikopter uit voor een jongen die tijdens een wedstrijd krachtbal op zijn rug is gevallen en zijn benen niet meer kan bewegen. Hij wordt naar het AZ Sint-Jan in Brugge gevlogen. 'Bij zo'n trauma’s is het belangrijk dat je de patiënt zo snel mogelijk naar het ziekenhuis brengt. De snelste manier is via de lucht. Daarnaast heeft dit ook voordelen naar comfort en veiligheid toe: je rijdt niet over verkeersdrempels en moet niet remmen. De helikopter is een zeer stabiel en snel vervoermiddel', zegt verpleger Danny.

Een jongeman is vermoedelijk in slaap gevallen achter het stuur en frontaal op een vrachtwagen gebotst. Bij aankomst van het MUG-team is de man bij bewustzijn. Toch maakt de arts zich zorgen over zijn toestand: 'Misschien is er één van de vitale inwendige organen geraakt. We moeten heel voorzichtig zijn en de man zo snel mogelijk uit het wrak halen.' Hij wordt met spoed naar het ziekenhuis gevlogen, waar hij getroost wordt door zijn drie weken oud dochtertje.

Ten slotte haasten de hulpverleners zich ook naar een camping voor een hyperventilerende man. Hij heeft nog maar pas de diagnose van darmkanker gekregen en is erg over zijn toeren. Het kost de hulpverleners veel moeite om de man te overtuigen toch met hen mee te gaan.

'Helden van Hier: In de Lucht', woensdag 18 oktober om 21.15 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers