'Koppen': Jongeren, seks en internet

maandag 26 maart 2007

'Koppen' pakt dinsdag uit met de resultaten van een enquête die het magazine organiseerde in samenwerking met Het Nieuwsblad, Child Focus met het Nederlandse kenniscentrum Rutgers Nisso Groep. Hoe ervaren jongeren het internet op relationeel en seksueel vlak?

I


sabel is 16 jaar, chat 4 uur per dag met zo'n 325 mensen. Bram is 17 jaar, chat 2 uur per dag met maar liefst 400 mensen. Vrijwel alle jongeren zitten elke dag urenlang op 't internet. En vrijwel alle jongeren chatten ook. Koppen wilde weten wat daar dan allemaal precies gezegd en gedaan wordt. Waarom gaat het bijvoorbeeld zo vaak en zo snel over seks? En vinden ze dat altijd even leuk?

Koppen en de krant het Nieuwsblad hebben daarom het onderzoeksbureau TNS Media een enquête laten uitvoeren naar wat Vlaamse jongeren van 12 tot 18 jaar op het internet meemaken, vooral op relationeel en seksueel gebied. Het is het eerste grootschalig onderzoek van die aard in Vlaanderen. We brengen dinsdagavond een volledig programma rond de resultaten. 35 minuten lang cijfers, boeiende reportages, uitleg door chattende jongeren én door specialisten. Een must voor jongeren, maar vooral voor hun ouders. 

De uitzending wil een uitzonderlijke kijk brengen op de virtuele leefwereld van jongeren. Waarom zijn jongeren zo verhangen aan chatten? Met wie doen ze dat, bekenden of onbekenden? Waarover babbelen ze? En gaat het echt alleen maar over seks? Vertrouwen ze de mensen met wie ze chatten? Spreken ze er ook in de echte wereld mee af? En vooral: wat weten hun ouders van dat alles?

De volledige resultaten maken we dinsdag bekend. In een heel bijzondere uitzending op twee plaatsen. In de Koppen-studio in Brussel brengt Annelies Van Herck de cijfers, de reportages en de interpretatie door kinderpsychiater Peter Adriaenssens en Dirk Depover van Child Focus. In Antwerpen, in de computerzaal van de nieuwe Permeke-bibliotheek, ontvangt Wim De Vilder zestig chattende jongeren, die hem zullen inwijden in de wondere wereld van de chat.

'Koppen', dinsdag 27 maart om 21.15 uur op Eén

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Eén logo V3 Eén V3

Als beloning voor het klissen van enkele museumdieven, mag agent Ludovic Cruchot met zijn brigade uit Saint Tropez naar een internationaal politiecongres in New York. Ludovics dochter Nicole wil meegaan, maar dat vindt haar vader geen goed idee. Het eigenwijze meisje verschuilt zich echter als verstekeling aan boord van het schip. Eens aangekomen in Amerika, hebben de agenten de grootste moeite om zich aan te passen aan de taal en de lokale gebruiken. Ook Ludovic heeft het behoorlijk lastig. Hij zoekt een psychiater op, want hij denkt voortdurend dat hij zijn dochter ziet.

'Le Gendarme à New York', film uit 1965 met Louis de Funès, om 23.30 uur op Eén.

Dossiers