'Prison Break' start 2de seizoen met tattoo-special

woensdag 21 maart 2007

Op zondag 1 april 2007 gaat het tweede seizoen van 'Prison Break' in première. De eerste dubbelaflevering zal voorafgegaan worden door 'Beyond The Ink', een korte special over de tattoo van Michael Scofield. TV-Visie blikt alvast vooruit op de start van deze populaire Amerikaanse reeks.

'Prison Break': special: 'Beyond The Ink'
Speciale reportage over het ontstaan, de realisatie en het succes van de Prison Break-tattoo van Michael Scofield. (15 min.) Wentworth Miller, alias Michael Scofield, legt het belang uit van zijn tattoo in de serie 'Prison Break', één van de grootste valse tattoos ooit ontworpen, en licht achter de schermen toe hoe die op z'n lichaam wordt aangebracht. Brett Ratner, de regisseur, en Paul Scheuring, de schrijver, kwamen samen op het idee van de tattoo die dienst doet als rode draad én ontsnappingsplan in de reeks. Brett Ratner deed voor het ontwerp een beroep op 'tattoo artist' Tom Berg, die eerder ook de tatoeage van Ralph Fiennes ontwierp voor de film 'Red Dragon'. Hij laat indrukwekkende voorontwerpen zien van Scofields tattoo en legt uit hoe hij codes tussen de tekeningen verborg.

Eerste dubbelaflevering (jaargang 2) van de Amerikaanse dramareeks.
Met : Dominic Purcell (Lincoln Burrows), Wentworth Miller (Michael Scofield), Robin Tunney (Veronica Donovan), Amaury Nolasco (Fernando Sucre), Wade Williams (Brad Bellick), Marshall Allman (LJ Burrows), Paul Adelstein (Paul Kellerman), Sarah Wayne Callies (Dr. Sara Tancredi), Peter Stormare (John Abruzzi), Robert Knepper (T-Bag), William Fichtner (Alexander Mahone), Stacy Keach (Henry Pope), Rockmond Dunbar (C-Note), Lane Garrison (Tweener), Silas Weir Mitchell (Haywire), John Heard (Gouv. Tancredi), e.a.

  • DEEL 1 - Manhunt : Scofield, Burrows, Sucre, Abruzzi, Tweener, T-Bag, C-Note en Haywire zijn ontsnapt uit de gevangenis, een gebeurtenis die op de voet gevold wordt wordt door de media. Haywire en Tweener ztten hun vlucht solo verder. T-Bag is na een harde confrontatie met Abruzzi zijn hand verloren en is er noodgedwongen eveneens alleen op uit getrokken, zoekend naar een manier om zijn afgehakte hand te redden. Scofield, Burrows, Sucre, Abruzzi en C-Note worden ondertussen opgejaagd als loslopend wild in de bossen nabij Fox River State, op de hielen gezeten door agenten en cipiers met Bellick op kop. Het FBi neemt echter meteen de leiding over, zeer tegen de zin van Pope en Bellick. Speciaal agent Alexander Mahone ontwikkelt meteen een passie om Scofields psyche te doorgronden. Hij is bijzonder geïnteresseerd in Scofields tatoeage en gaat op zoek naar de persoon die ze gezet heeft. Dokter Sarah is nog steeds comateus na haar overdosis. Wanneer ze ontwaakt, wordt ze meteen beschuldigd van medeplichtigheid. Veronica zit samen met Steadman opgesloten in de villa in Montana. Ze besluit de waarheid aan het licht te brengen, maar ze speelt met vuur...
  • DEEL 2 - Otis : Bellick is razend op Dr. Tancredi omwille van haar betrokkenheid bij de ontsnapping, maar hij is helemaal buiten zichzelf van woede wanneer Pope hem vertelt dat de cipiers zelf niet verder mogen zoeken naar de gevluchte gevangenen. En het gaat van kwaad naar erger want zowel Pope als Bellick moeten voor de disciplinaire commissie verschijnen. Michael en Lincoln nemen afscheid van hun ontsnapte kompanen : vanaf nu gaat ieder zijn eigen weg. Lincoln wil echter niet richting Utah reizen zonder zijn zoon LJ. Hij zoekt contact met de jongen en geeft hem een geheime boodschap. Maar ook FBI-agent Mahone praat met LJ en verliest hem geen moment uit het oog. Terwijl T-Bag zich van zijn gruwelijkste kant laat zien, heeft Sara Tancredi  het emotioneel enorm moeilijk. Buiten Scofields medeweten om zetten ook T-Bag en Tweener koers naar de miljoenenbuit van Westmoreland in Utah...

'Prison Break', seizoen 2, vanaf zondag 1 april om 21.05 uur bij KANAALTWEE.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verslaafd!'

De 24-jarige Marco is aangemeld door zijn oudere zus. Marco kampt met een ernstige wiet- en speedverslaving en is heel agressief. Zijn ouders, broertjes en zus staan doodsangsten uit als hij onder invloed is en hebben meerdere keren aangifte moeten doen tegen hun eigen zoon en broer. Het contact tussen Marco en zijn familie staat intussen op een heel laag pitje. Ze herkennen hem niet meer. De familie wil de oude Marco terug en ziet een interventie als enige en laatste redmiddel.

'Verslaafd!', om 21.35 uur op Vitaya.

Dossiers