'Rond de Noordzee': na een lange omzwerving weer naar huis

maandag 15 april 2019
Foto: Eén/VRT - © Koen Broos 2019

Arnout en zijn reisgenoten zijn bijna terug thuis. In deze laatste aflevering trekken ze op 16 april van Amsterdam naar Antwerpen voor het laatste deel hun reis rond de Noordzee.

400 jaar geleden was Amsterdam de belangrijkste handelsstad aan de Noordzee. Dat succes kwam er dankzij de hulp van een groot aantal vluchtelingen uit Antwerpen. Arnout gaat op zoek naar sporen van die Amsterdamse sinjoren.


De helft van Nederland ligt onder zeeniveau. Dat maakt dat een groot deel van het land erg gevoelig is voor overstromingen. Een noodlottige storm boven de Noordzee zorgde in 1953 voor de grootste overstromingsramp uit de Nederlandse geschiedenis. Toen de dijken braken vielen er vooral in Zeeland honderden slachtoffers. Arnout ontmoet enkele mensen die die noodlottige dagen meemaakten.

In Vlissingen, bij de monding van Schelde, eindigt de 5.000 kilometer lange tocht rond de Noordzee. Hier gaan Arnout, Ruben en Philippe aan boord van de Rupel die hen naar Antwerpen brengt… Daar wacht hen nog een grote verrassing.

'Rond de Noordzee', dinsdag 16 april om 20.40 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Elise Donner is mede-eigenaar van het reisbureau van haar harteloze ex-man. Sinds de scheiding maakt hij het Elise op verschillende manieren erg lastig. Elise heeft het plan met Kerstmis een date te vinden, om haar ex jaloers te maken. Daarnaast wil ze de feestdagen ook niet in haar eentje doorbrengen. Per toeval ontmoet Elise in een winkelcentrum Nick, een knappe en machtige advocaat. Nick is ook alleenstaand en er ontstaat meteen een band tussen de twee.

'The Mistletoe Promise', om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers